Німеччина й Канада не хочуть бити по Асаду. Франція – готується

 

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина не приєднається до військових ударів по урядових об’єктах у Сирії.

Про це глава німецького уряду заявила в четвер, 12 квітня, повідомляє Reuters.

“Німеччина не братиме участь в можливих – поки не було жодних рішень, я хочу підкреслити – військових діях”, – сказала Меркель.

При цьому вона підкреслила, що підтримує зусилля Заходу, спрямовані на те, щоб показати, що використання хімічної зброї неприйнятне.

Канадські війська також не братимуть участь у можливій військовійоперації проти режиму сирійського президента Асада, заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в інтерв’ю Radio Canada.

“Ми не розглядаємо можливості нашої присутності в Сирії”, – сказав він.

При цьому Трюдо нагадав, що канадські військові проводять операції на півночі Іраку, в Латвії, а в майбутньому відправляться також до Малі.

“У Сирії ми надаємо гуманітарну допомогу, працюємо на політичному й дипломатичному фронтах, щоб спробувати знайти вирішення конфлікту”, – зазначив глава уряду Канади.

Натомість офіційний Париж показує готовність долучитися до ймовірних ударів по військових об’єктах Асада в Сирії.
Франція має докази того, що режим Башара Асада використовував хімічну зброю проти цивільного населення – про це заявив французький президент Еммануель Макрон, якого цитує Le Figaro.

Він заявив, що постійно тримає контакт з Трампом для обговорення ситуації у Сирії та підготовки можливої військової відповіді на дії сирійського режиму.

“Необхідно позбавити режим засобів підготовки. Ми прийматимемо рішення своєчасно, тоді, коли вважатимемо це найбільш корисним і ефективним”, – зазначив Макрон.

Читайте також:
“Готуйся, Росіє!” Трамп пообіцяв ракетний удар США по Сирії

Як повідомляла “Новинарня“, за даними Сирійської групи допомоги, в суботу, 7 квітня, внаслідок імовірної хімічної атаки на місто Дума в районі Східної Гути, який контролює сирійська опозиція, загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлорину.
Уряд Башара Асада та його союзник Росія заявляють про те, що хіматаки не було як такої.

Президент США Дональд Трамп та західні союзники обговорюють можливі військові дії, спрямовані проти президента Сирії Башара Асада, чий режим підозрюють у хімічній атаці.

Посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що кожна ракета США, випущена по Сирії, буде збита, як і пристрої, з яких ці ракети були випущені.
Водночас у Кремлі відмовилися коментувати заяву посла. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив: “Я не хотів би вступати якимось чином у дискусію з таких питань, що буде, якщо буде завдано такого удару. Як і раніше, хочеться сподіватися на те, що всі сторони уникатимуть якихось кроків, які ніким реально не спровоковані, які можуть істотно дестабілізувати і без того хитку ситуацію в регіоні”.

Читайте також:
ВООЗ заявляє про понад 40 загиблих внаслідок застосування хімзброї
в сирійській Думі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна