Німеччина тисне на США щодо передачі Україні ще одного комплексу Patriot, – Bloomberg

Німеччина закликає Сполучені Штати Америки допомогти Україні посилити протиповітряну оборону, передавши їй принаймні ще один комплекс Patriot.

Про це пише Bloomberg з посилання на джерела.

Кампанія тиску Берліна на Вашингтон є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і Європейському Союзу посилити допомогу Україні із засобами ППО.

Повідомляється, що цього тижня Німеччина також продовжить тиснути на європейських союзників, включаючи Францію та Італію, щоб оцінити, що вони можуть надати.

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек назвав “надзвичайно великою кількість безпілотників і ракет”, націлених на Україну, і тому засоби ППО є однією з найбільш нагальних потреб.

“Якби американці могли надіслати нам системи Patriot, це б дуже допомогло”, – сказав Габек 22 квітня в інтерв’ю радіо Deutschlandfunk.

Читайте також:
Додаткова ППО для України: Норвегія приєднується до ініціативи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.