“Готуйся, Росіє!” Трамп пообіцяв ракетний удар США по Сирії

 

Президент США Дональд Трамп обіцяє здійснити ракетний удар в Сирії через хімічну атаку урядових сил у місті Дума, внаслідок якої загинули десятки мирних людей.
Про це глава Білого дому заявив у середу, 11 квітня, у “Твіттері”.

“Росія обіцяє збивати будь-які і усі ракети, випущені по Сирії. Приготуйся, Росіє, тому що вони прибудуть – гарні, і нові, й “розумні”. Ви не повинні бути партнерами з Газо-Вбивчим Звіром, який вбиває свій народ та насолоджується цим”, – написав Трамп.

Очевидно, що “звіром” (чи “твариною”) він, як і напередодні, назвав президента Сирії Башара Асада.

У іншому твіті Дональд Трамп заявив, що теперішні стосунки Америки і Росії найгірші за всю історію, та запропонував їх налагодити.

“Зараз наші стосунки з Росією гірші, ніж будь-коли раніше, навіть за часів “холодної війни”. Для цього немає підстав. Наша допомога потрібна економіці Росії, і її дуже легко надати. Нам треба, щоб усі держави працювали разом. Зупинимо гонку озброєнь?” – написав президент США.

Як повідомляла “Новинарня“, за даними Сирійської групи допомоги, в суботу, 7 квітня, внаслідок імовірної хімічної атаки на місто Дума в районі Східної Гути, який контролює сирійська опозиція, загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлорину.
Уряд Башара Асада та його союзник Росія заявляють про те, що хіматаки не було як такої.

Президент США Дональд Трамп та західні союзники обговорюють можливі військові дії, спрямовані проти президента Сирії Башара Асада, чий режим підозрюють у хімічній атаці.

Посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що кожна ракета США, випущена по Сирії, буде збита, як і пристрої, з яких ці ракети були випущені.
Водночас у Кремлі відмовилися коментувати заяву посла. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив: “Я не хотів би вступати якимось чином у дискусію з таких питань, що буде, якщо буде завдано такого удару. Як і раніше, хочеться сподіватися на те, що всі сторони уникатимуть якихось кроків, які ніким реально не спровоковані, які можуть істотно дестабілізувати і без того хитку ситуацію в регіоні”.

Читайте також:
ВООЗ заявляє про понад 40 загиблих внаслідок застосування хімзброї
в сирійській Думі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна