Суд над колаборантом у Херсоні: Осьмінін не зізнається, що обирався від “Єдиної Росії”

 

Увечері в четвер, 5 квітня, в Херсонському міському суді триває слухання справи щодо обрання запобіжного заходу громадянину України Сергію Осьмініну – депутатові підконтрольної РФ Євпаторійської міськради окупованого Криму, директору ТОВ “Машсервіс”, уродженцю Запоріжжя.

Про його затримання Службою безпеки України на підконтрольній території, куди Осьмінін приїхав до родичів, “Новинарня” повідомляла повідомляла 3 квітня.

Щодо Осьмініна Служба безпеки відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Прокурор вважає, що підозрюваний брав участь у роботі незаконних органів влади та управління в анексованому РФ Криму. Крім того, на сайті міськради він зазначений як член партії “Единая Россия”.

Як передає “Новинарня” із зали суду, Сергій Осьмінін відмовляється пояснювати, навіщо обирався в незаконну міськраду Євпаторії.

Його адвокат Павло Черненко, в свою чергу, намагається довести, що депутат міської ради не є представником органів влади.

При цьому захисник умисно затягує справу, подавши вже три клопотання про відвід судді Дмитра Гонтаря.

Прокуратура просить для колабораціоніста запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці.

ОНОВЛЕНО. Суддя задовольнив клопотання – тримання під вартою до 1 червня.

Як інформувала “Новинарня“, раніше цього року СБУ затримувала двох кримських колабораціоністів – екс-заступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт, та екс-“міністр охорони здоров’я” Петра Михальчевського. Їм обом інкримінують ст. 111 КК України – “державна зрада”.

Читайте також:
Суд продовжив арешт екс-урядовця з окупованого Криму Фаруха Камалова.
ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна