Суд продовжив арешт екс-урядовця з окупованого Криму Фаруха Камалова. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Фаруху Камалову – колишньому заступнику окупаційного “міністра спорту Республіки Крим” – продовжили дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще на два місяці – до 28 травня 2018 року.
Як повідомляє кореспондент “Новинарні“, таке рішення прийняв Херсонський міський суд у п’ятницю, 30 березня.

Окрім того, прокурори повідомили кримчанину Камалову нову підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (“державна зрада”). Окрім сприяння іноземній державі, дії Фаруха кваліфіковано як “перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту”.

На суді підозрюваний робив акцент на відсутності необхідної доказової бази щодо вчинення ним державної зради.

Справу СБУ проти нього Фарух Камалов назвав “сфабрикованою”, хоча факт своєї роботи на колабораційний уряд Сергія Аксьонова не заперечував.

Адвокат Камалова Валентин Рибін, у свою чергу, наполягав на тому, щоб підопічного звільнили з-під варти та обрали запобіжний захід у вигляді носіння електронного браслета і проживання в одному з готелів Херсона.

За його словами, Україна як держава не забезпечує громадянам, що проживають в окупованому Криму, дотримання економічних, фінансових, політичних та інших прав, у тому числі права на зайнятість.

“Там живуть наші люди, які мають потребу в спорті. Цим і займався Фарух Камалов, – пояснював Рибін, чому його підзахисний пішов працювати в окупаційні структури РФ. – Сам факт перебування мого підзахисного на посаді заступника міністра спорту АР Крим не є злочином”.

Зважаючи на те, що справа Камалова потребує додаткового дослідження, допиту деяких осіб, вивчення матеріалів двох кримінальних проваджень, що виникли вже у ході розслідування, прокурори наполягли саме на продовженні тримання підозрюваного під вартою, причому – протягом 60 днів.

Суддя Дмитро Гонтар пішов їм назустріч.

Варто зазначити, що це вже третій арешт Фаруха Камалова з початку року.

Досі Херсонський міськсуд в особі судді Гонтара відправляв його під варту терміном на місяць рішеннями 3 лютого й 2 березня.
Другий термін його перебування в СІЗО спливав 2 квітня.

Окремим рішенням 7 лютого було арештовано мобільний телефон кримчанина Samsung Duo і паспорт громадянина Росії №39 14 647505, виданий 31.08.2014 “Федеральною міграційною службою РФ”, код підрозділу 900-003 (Крим).

Фото із зали суду (“Новинарня“):

Фарух Камалов і адвокат Валентин Рибін у Херсонському міському суді - Фарух Камалов і адвокат Валентин Рибін у Херсонському міському суді адвокат Валентин Рибін у Херсонському міському суді Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді -- Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді - адвокат Валентин Рибін у Херсонському міському суді - адвокат Валентин Рибін у Херсонському міському суді -- Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді - СБУ -1 Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді - СБУ- Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді - СБУ справа Камалова - сторона обвинувачення Фарух Камалов і адвокат Валентин Рибін у Херсонському міському суді - СБУ Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді - 30.03.2018
<
>
Фарух Камалов під вартою в Херсонському міському суді

Як інформувала “Новинарня“, громадянин України Фарух Камалов був затриманий співробітниками СБУ 2 лютого 2018 року на адміністративній межі з окупованим РФ Кримом за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
Речниця СБУ Олена Гітлянська заявляла, що чоловік виїжджав із Криму до Херсонської області для отримання закордонного біометричного паспорта України.

Колишній український чиновник, Камалов із квітня 2015-го по квітень 2016 року обіймав посаду так званого “міністра спорту” в російському уряді Криму. Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи з розробки державної програми “Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ в Республіці Крим”.

Також Камалов є заступником голови з правової роботи та секретарем регіонального відділення “загальноросійської громадсько-державної організації “Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту России” (ДОСААФ), яка займається допризовною підготовкою молоді та сприянням зміцненню обороноздатності РФ.

Слідчі ГУ СБУ Криму (з дислокацією в Херсоні) встановили, що Камалов входив до складу членів робочої групи із забезпечення проведення у 2016 році в окупованому Криму військово-патріотичного та фізкультурно-спортивного руху “Гонка героев”, надавав допомогу організації “Всероссийский молодежный образовательный сбор военно-спортивных организаций и кадетских корпусов”.

 

Слід зазначити, що адвокат Камалова Валентин Рибін відомий своїми проросійськими поглядами. Він захищав і захищає у судах України інтереси багатьох сепаратистів, бойовиків та російських військових, зокрема затриманих на Луганщині військових ГРУ ГШ ЗС Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, яких у квітні 2016 року засудили до 14 років позбавлення волі. Їм інкримінували вчинення ряду злочинів, зокрема ведення агресивної війни, створення терористичної групи, участь терактах та вбивстві українського військового. Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров. У травні 2016 року Єрофєєва та Александрова обміняли на Надію Савченко.

Читайте також:
Порошенко й Геращенко переграли сепаратистів з обміном полонених.
Адвокат Рибін казиться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна