Затриманий СБУ на Херсонщині депутат-колабораціоніст із Криму – Сергій Осьмінін. ФОТО

оновлено

Співробітники Служби безпеки України на адмінкордоні з тимчасово окупованою АР Крим – у пункті пропуску “Чаплинка” на Херсонщині – затримали громадянина України, який є депутатом підконтрольної РФ Євпаторійської міськради.
Про це 3 квітня повідомляє прес-центр СБУ.

За даними “Новинарні“, це екс-“регіонал” Сергій Осьмінін, директор ТОВ “Машсервіс” (Євпаторія).

Оперативники спецслужби встановили, що колишній депутат міської ради Євпаторії у березні 2014 року брав участь у протиправній діяльності так званої “самооборони Криму”.

“Під час незаконної анексії Кримського півострова він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України. За інформацією спецслужби, у вересні 2014 року фігурант справи був обраний депутатом від політичної партії «Единая Россия» до так званої  «Євпаторійської міської ради», створеної окупаційною владою”, – інформує СБУ.

Співробітники СБУ задокументували факт прибуття зловмисника на материкову частину України, де проживають його родичі.

Прес-центр спецслужби не назвала ім’я затриманого, але оприлюднила його фото з незначним заблуренням.
За сайтом “муниципальное образование городской округ Евпатория” “Новинарня” визначила, що затриманий – Осьмінін Сергій Анатолійович, 24.03.1966 р.н., уродженець Запоріжжя.
За даними з відкритих джерел, у минулому він – депутат Євпаторійської міськради 6-го скликання від Партії регіонів України; директор підприємства ТОВ “Машсервіс”.

Його профіль є на сайті центру “Миротворець”:

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” (дії, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, – караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Тривають невідкладні слідчі дії.

ОНОВЛЕНО. За даними “Новинарні“, близько 21:00 Осьмініну оголосили підозру.

Очікується, що вранці 4 квітня Херсонський міський суд обиратиме йому запобіжний захід.

Як інформувала “Новинарня“, раніше 2017 року СБУ затримувала двох кримських колабораціоністів – екс-заступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт, та екс-“міністр охорони здоров’я” Петра Михальчевського.
Їм обом інкримінують ст. 111 КК України – “державна зрада”.

Читайте також:
Суд продовжив арешт екс-урядовця з окупованого Криму Фаруха Камалова.
ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна