Голова СБУ заявив про розкриття теракту під Еспресо.TV та арешт

 

Служба безпеки України розкрила теракт з вибухом під редакцією телеканалу “Еспресо” в Києві, внаслідок якого загинули дві особи та постраждали ще троє, зокрема нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.
Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Одесі у вівторок, 3 квітня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Мосійчук, теракт. Так, є новини. Нещодавно, буквально кілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації та здійсненні цього терористичного акту… Можу сказати, що цей теракт нами у взаємодії з прокуратурою розкрито”, – розповів голова СБУ.

Грицак додав, що затримано одну людину, ще двоє перебувають “на іншій території, ми розуміємо, де вони”.

За його словами, під час проведених обшуків вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26 (реактивна протитанкова граната), гранати, інші речі та документи, які можуть вказувати на причетність затриманого до скоєння злочину.

Голова СБУ зазначив, що не хоче розкривати деталі, та анонсував проведення найближчим часом брифінгу, присвяченого цій справі.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 жовтня 2017 року під приміщенням телеканалу “Еспресо” на вулиці Міцкевича в Солом’янському районі Києва стався вибух. Вибухівка була закладена на припаркованому скутері. Загинули охоронець нардепа Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір, а також екс-працівник юридичного департаменту МВС Михайло Морміль, що проходив повз.
Поранення отримали Мосійчук та політолог Віталій Бала, які виходили з каналу після ефіру, та перехожа Надія Тарасенко.
Нардеп Мосійчук заявляв, що теракт безсумнівно був спрямований проти нього, це могла бути робота російських спецслужб або чеченських бойовиків.
У лютому Мосійчук заявляв, що замах уже розкрито.

Читайте також:
Не обов’язково замах на Мосійчука: версії слідства та ВІДЕО вибуху біля Еспресо.TV

Сапер з АТО: Біля “Еспресо” вибухнув саморобний пристрій,
хоча штатна МОНка була б дієвішою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна