Мосійчук оголосив про розкриття замаху на нього

 

Служба безпеки України встановила виконавців теракту на виході з телеканалу “Еспресо” 25 жовтня 2017 року.
Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” народний депутат від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук, який тоді внаслідок вибуху дістав поранення.

“Підтверджую: замах на моє життя розкрито. Виконавці встановлені. Частина з них перебуває на тимчасово окупованих територіях, частина – в РФ (тимчасово окупована територія Чеченської республіки Ічкерія)”, – написав він 23 лютого.

При цьому Мосійчук зазначив, що йому  невідомо про затримання підозрюваних у цьому злочині.

“Щодо затримання підозрюваних в скоєнні цього жахливого теракту мені нічого невідомо. За даними слідства, терористи контактували з особами на території РФ. Є всі підстави вважати, що контактною особою на території РФ був співробітник ворожих спецслужб. Всі подробиці будуть оголошені незабаром на спільному брифінгу прокуратури та СБУ”, – заявив депутат.

Ігор Мосійчук в лікарні після замаху. Фото з ФБ

У коментарі “Українські правді” Мосійчук також заявив, що прокуратура готує підозри виконавцям замаху.

“Два дні тому я спілкувався зі слідчим, і він мені сказав, що готується вручення підозри, це буде зроблено найближчим часом. Я так розумію, що підозри вручатимуть і в заочному, і в такому порядку”, – сказав Мосійчук.

Він розповів, що наразі його адвокат готує клопотання про арешт майна підозрюваних.

“…Виконавці теракту знаходились на постійному зв’язку з абонентом в РФ. Встановити особу цього абонента зараз неможливо. Є всі обґрунтовані підозри, що це міг бути офіцер спецслужб РФ. Бо в Росії телефонні картки продаються за документами, а виявилося, що особа була, а насправді її нема. Тобто документи були підставні”, – заявив також Мосійчук, додавши, що у викритті зловмисників суттєву роль відіграла Національна поліція.

Читайте також:
Вибух під каналом “Еспресо”: двоє загиблих, троє поранених, інфаркт у журналістки. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, увечері 25 жовтня стався вибух по вулиці Адама Міцкевича, 10 у Солом’янському районі Києва. Поруч із під’їздом, в якому частину приміщень займає канал “Еспресо ТВ”, підірвали вибуховий пристрій у припаркованому скутері.

У цей час із дверей виходили політтехнолог Віталій Бала, нардеп від РПЛ Ігор Мосійчук та його охоронець, працівник поліції Руслан Кушнір.

Загинули охоронець Кушнір (екс-“беркутівець” помер від поранень у лікарні) та колишній юрист МВС Михайло Морміль, який жив у сусідньому під’їзді і проходив повз місце замаху.
Морміль був найближче до скутера в момент вибуху й помер першим, на місці НП.

Важко поранення отримали Бала, Мосійчук та Надія Тарасенко, ще одна місцева мешканка.

СБУ розслідує справу з кваліфікацією “тероризм”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна