Замах на депутата Мосійчука: біля каналу “Еспресо” вибухнув мотоцикл, є жертви

 

Фото з ФБ

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук поранений внаслідок вибуху на вулиці Міцкевича в Солом’янському районі Києва.
Загалом травмовані четверо осіб. З них один чоловік загинув у лікарні – охоронець депутата.

Як повідомляє “Новинарня“, інцидент стався після його ефіру ввечері 25 жовтня на телеканалі “Еспресо”.

Прес-служба Ігоря Мосійчука від його імені повідомила в соцмережі близько 22:00:

“ЩОЙНО НА ІГОРЯ МОСІЙЧУКА СТАВСЯ ЗАМАХ.
На виході з телеканалу “Еспресо”, коли він (Мосійчук) виходив з будівлі, стався направлений вибух.
Ігор Мосійчук поранений, наразі його везуть до лікарні”.

Факт вибуху підтвердила ведуча телеканалу Мирослава Барчук.

“Щойно під каналом Еспресо вибухнув мотоцикл. Є жертви”, – написала вона у “Фейсбуці”.

Як повідомляв з місця події кореспондент каналу “112 Україна”, численні осколкові поранення отримали троє людей. Серед них – політолог Віталій Бала.
Третій потерпілий – охоронець Ігоря Мосійчука.

О 23:25 прес-служба нардепа від РПЛ зазначала: “Наразі Ігор Мосійчук в лікарні. Триває операція. Загрози життю немає. Всі інші потерпілі також на щастя живі, хоча і отримали травми різного ступеня тяжкості”.

Близько полуночі голова Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі “112 Україна” розповів, що охоронець Мосійчука помер 17-й лікарні в лікарні від отриманих травм.
Це 30-річний чоловік на ім’я Руслан, у нього залишилася 4-річна дитина. За словами лідера партії, охоронець врятував депутата ціною власного життя, прийнявши хвилю осколків на себе.

Ляшко припустив, що замах на Мосійчука пов’язаний з його політичною діяльністю і може бути справою рук опонентів РПЛ.

У нардепа немає ушкоджень внутрішніх органів – на відміну від політолога Віталія Бали, який у важкому стані перебуває в 17-й лікарні Києва з пробитими легенями й печінкою, його оперують.

Перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко в ефірі каналу “112” уточнив, що померлий – співробітник поліції Кушнір Руслан Васильович. Також серед поранених – жінка.

Фото: 112.ua

Нардеп з “Народного фронту” Антон Геращенко, член колегії МВС, раніше заявляв, що охоронець Мосійчука поранений, а особа загиблого – не встановлена.

“За попередньою інформацією, в момент виходу з приміщення телеканалу був підірваний припаркований там мотоцикл з встановленим на ньому вибуховим пристроєм.
В результаті вибуху загинув громадянин, особа якого встановлюється.
Поранені: народний депутат Ігор Мосійчук, політолог Віталій Бала і охоронець народного депутата. Вони отримали поранення різного ступеня тяжкості і госпіталізовані. Лікарі надають їм термінову медичну допомогу.
У житлових будинках навколо вибито скло. Судячи з усього, потужність вибуху була не менше 1 кілограма в тротиловому еквіваленті”, написав він у “Фейсбуці”.

Вулиця Міцкевича, 10 у Києві / Google Maps

Нардеп РПЛ Дмитро Лінько в соцмережі заявив, що, без сумніву, замах на Мосійчука є справою рук глави Чечні Рамзана Кадирова.

Кияни в соцмережах пишуть, що звук вибуху був чутний за 2 км – в районі метро “Шулявська”.

Фото: ФБ Оксана Блищик

Фото: ФБ Оксана Блищик

“Взрыв на Мицкевича. Непонятно что, но серьёзно. Взорвался мопед и машина. 1 пострадавший. Унесли на носилках в скорую. Еще 2 ранены осколками”, – пише у ФБ Віталій Сізик.

ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, в попередні два дні Мосійчук брав участь у судовому процесі щодо обрання запобіжного заходу націоналісту Миколі Коханівському, зокрема залишався на ніч у розгромленому приміщенні Святошинського суду.

Читайте також:
Суд у Києві виніс вирок помічнику нардепа Мосійчука
за побиття прокурора 2014 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна