Суд у Києві виніс вирок помічнику нардепа Мосійчука за побиття прокурора 2014 року

 

Вироком Святошинського районного суду Києва Олександр Вахній, помічник нардепа від РПЛ Ігоря Мосійчука, засуджений до двох років ув’язнення умовно за побиття прокурора.

Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на текст вироку суду.

У рішенні суду йдеться, що із групою невідомих осіб у березні 2014 року Вахній увійшов до будівлі прокуратури Святошинського району й побив співробітника прокуратури, який вів його справу про хуліганство.
Як відомо, зазначений прокурор – Валентин Брянцев.

У квітні 2014 року в приміщенні Святошинського суду м. Києва Вахній був затриманий бійцями спецпідрозділу “Сокіл” й звинувачений в побитті й погрозі вбивством Брянцеву. В лютому 2015-го Святошинський суд визнав Вахнія винним в інкримінованих діях, але ухвалою Апеляційного суду м. Києва, в травні 2016 року, вирок було скасовано й направлено на повторний розгляд до суду першої інстанції.

21 серпня 2017 року Світошинський суд визнав Вахнія винним у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство стосовно співробітника правоохоронного органу) і засудив до 4 років в’язниці, але на підставі ст. 75 Кримінального кодексу звільнив від відбування покарання, замінивши реальний строк позбавлення волі на 2 роки умовно.

Як зазначається, Вахній продовжує працювати помічником Мосійчука і зараз.

Як відомо, раніше праворадикал Олесь Вахній був неодноразово арештований та  було засуджений за інші правопорушення.

Читайте також:
ГПУ вдруге внесе до Ради подання на зняття недоторканності з Мосійчука.
Той каже про провокацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна