Отруєння Скрипаля: його дочка вже не в критичному стані

 

Дочка колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля вже не перебуває в критичному стані і її здоров’я “швидко покращується”.

Про це йдеться у заяві шпиталю Солсбері, передає Sky News.

“Після нещасного випадку в Солсбері в неділю, 4 березня, в лікарні округу Солсбері лікувалися три людини… Зараз на лікуванні перебувають тільки двоє пацієнтів, і ми раді повідомити, що Юлія Скрипаль швидко одужує, вона вже вийшла з критичного стану, її стан зараз стабільний”, – йдеться у повідомленні установи.

“Її батько залишається в критичному, але стабільному стані”, – зазначили в лікарні.

Юлію Скрипаль разом із батьком отруїли в британському місті Солсбері російською нервово-паралітичною речовиною “Новачок” 4 березня, відтоді вони обоє перебувають у лікарні.

За даними ЗМІ, отруєння Юлії Скрипаль було не таким сильним, як у батька, вона приходила до тями після інциденту.

Читайте також:
Борис Джонсон: Путін “практично напевне” особисто дав наказ
отруїти Скрипаля. Москва реагує

Засідання РБ ООН у справі Скрипаля: США і Британія обвинувачують Росію

Як повідомляла “Новинарня“, 4 березня в британському місті Солсбері виявили з ознаками дії невідомої психотропної речовини колишнього офіцера ГУР ЗС РФ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Вони знепритомніли і перебували в критичному стані, які і британський поліцейський Нік Бейлі, котрий контактував.

66-річному Скрипалю та його доньці стало погано в торговому центрі. Частину центру міста було закрито, фахівці в захисному одязі здійснювали роботи із знезараження вулиць.

Глава британського зовнішньополітичного відомства Борис Джонсон заявив, що Лондон дасть рішучу відповідь, якщо виявиться, що Москва причетна до отруєння.

12 березня британський прем’єр-міністр Тереза Мей заявила в парламенті про те, що Скрипаля і його доньку було отруєно нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Реакція російської влади на отруєння Скрипаля і його дочки засвідчує відповідальність Москви за цей напад, сказала Мей.

14 березня Лондон оголосив про скликання з приводу інциденту зі Скрипалем Радбезу ООН та видворення з країни 23 російських дипломатів.

Дональд Трамп, Тереза Мей, Ангела Меркель та Еммануель Макрон видали спеціальну заяву, наголосивши, що військову нервово-паралітичну речовину, розроблену в Росії, вперше після Другої світової війни використано для нападу в Європі.

Речовина “Новічок” (“Новачок”), якою отруїли Скрипалів, була розроблена та виготовлена у російському місті Шихани (Саратівська область), де знаходиться військова науково-дослідна установа РФ.

Як відомо, раніше працівник ГУР Скрипаль шпигував на користь Британії, був засуджений у Росії до 13 років в’язниці та переданий за обміном шпигунами в Англію.

У 2012 році невдовзі після прибуття до Великої Британії померла Скрипалева дружина, а минулого року під час відвідування Росії за загадкових обставин помер і його 44-річний син.

Через застосування Росією хімічної зброї на території Британії Лондон вислав 23 російських дипломатів. Десятки країн світу, зокрема Україна, приєдналися до цієї акції.

Читайте також:
Дипвійна з Росією: дипломатів РФ видворяють уже 27 країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна