Голова КСУ Шевчук заперечує кримінальну справу щодо його брата

 

Про це він заявив в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Ці відомості (поширені ЗМІ) не відповідають дійсності. Ніякого кримінального провадження щодо мого брата не існує”, – сказав Шевчук.

“Мій брат ніколи не переховувався від правосуддя та не збирається цього робити. А я, як суддя, ніколи не намагався вплинути на хід розслідування і не збираюсь це робити. Усі повинні відповідати перед законом”, – зазначив голова КСУ.

Він додав, що “для суддів немає родичів, а від родинних зв’язків необхідно абстрагуватися”.

На думку Шевчука, подібна ситуація може використовуватися проти нього, але “атаки такого роду” не вплинуть на його обов’язок захищати Конституцію України.

Раніше видання “Наші гроші” поширило інформацію з кримінального провадження, відповідно до якої службовці ДП “Укрхімтрансаміак”, ТОВ “Українська морська транспортна компанія”, співзасновником якого є брат новопризначеного голови Конституційного Суду Станіслава Шевчука Рулав Одд, та інші особи причетні до розкрадання коштів цього держпідприємства.

Читайте також:
Новий голова КС відмовився від держохорони і спецсигналів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна