НАЗК склало протокол на в.о. голови Конституційного Суду

На виконувача обов’язків голови Конституційного Суду України Сергія Головатого склали протокол про адміністративне правопорушення. Він не виніс на розгляд спеціального засідання скаргу на самого себе, щоб уникнути можливого звільнення.

Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції в четвер, 18 січня.

Там встановили, що Конституційного суду подали скаргу, у якій стверджували, що Головатий вніс свідомо неправдиві відомості до ухвали суду. Заявник наполягав на звільненні судді.

Головатий не подав цю скаргу проти себе на розгляд спеціального пленарного засідання КСУ, адже звідти воно могло потрапити до комісії з питань регламенту та етики. На підставі висновків цієї комісії Головатого могли звільнити.

Тож він подав звернення на розгляд звичайного засідання, процедура якого не дає змоги скерувати скаргу до вказаної комісії.

У НАЗК стверджують, що, маючи повноваження виконувача обов’язків керівника КСУ, Головатий убезпечив себе від можливої подальшої перевірки власних дій і можливого звільнення.

Його дії кваліфікували за ч. 1 і ч. 2 ст. 172-7 КУпАП — тобто порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Якщо його визнають винним, то йому загрожує штраф і внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Крім того, якщо його дії розцінять як істотний дисциплінарний проступок, його можуть звільнити з посади.

Читайте також:
НАЗК склало протокол щодо Шмигаля, у прем’єр-міністра зреагували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна