Конституційний Суд нарешті обрав голову – це Станіслав Шевчук

 

Головою Конституційного Суду України обраний 48-річний Станіслав Шевчук.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 21 лютого, повідомила прес-служба КСУ.

Як відомо, Станіслав Шевчук обраний суддею Конституційного Суду 13 березня 2014 року (за квотою Верховної ради).
Раніше він був суддею Європейського суду з прав людини від України.
Доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії правових наук України, професор кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук правничого факультету Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Народився 11 червня 1969 року в місті Харків.

У 1987–1989 рр. – на строковій військовій службі.

У 1993 році закінчив Українську юридичну академію (нині — Національний університет “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”), диплом з відзнакою, закінчив аспірантуру цієї Академії, де з 1996 по 1997 рік працював асистентом кафедри теорії держави та права.

З 1997-го по 2000 рік працював науковим консультантом судді Конституційного Суду України. Із 2000-го по 2003 рік був директором Центру порівняльного права та його правонаступника — Центру європейського та порівняльного права при Міністерстві юстиції України, основною метою діяльності якого було науково-експертне, інформаційне та методологічне забезпечення європейської інтеграції України у правовій сфері.

Нагадаємо, КСУ не міг обрати повноцінного голову з весни 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна