Герой проекту “Якби не війна”. На Світлодарській дузі загинув розвідник з Київщини Ілля Сербін

 

Стало відоме ім’я військового ЗС України, який загинув унаслідок бойових дій у четвер, 22 лютого.
Це Сербін Ілля Тарасович, військовослужбовець 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь” 54 омбр.

Ілля Сербін загинув у районі Світлодарської дуги — під час обстрілу з гранатомета АГС отримав поранення в шию, несумісне з життям.

Про це повідомив на своїй сторінці блогер і волонтер Назар Приходько.

“Другий день поспіль гинуть хлопці з рідного мені 131-го ОРБ (УНСО). 22.02.2018 на фронтах національно-визвольної війни загинув Ілля Cербін… Поховання в неділю (25 лютого)…
Молодий такий… Але воїн, розвідник, герой! Спочивай з миром, Герой! Вічна слава тобі”, – написав Приходько у “Фейсбуці”.

Відомо, що Ілля народився 1993 року. Жив у селі Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області.

Пішов до армії добровольцем. Служив у 54-му та 131-му окремих розвідувальних батальйонах. Згодом перевівся до 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь” (у складі 54 омбр).

2017 року Ілля Сербін вступив до Національного педуніверситету ім. Драгоманова, на факультет психології, для заочного навчання, однак не навчався там.

До 25 омпб Ілля перевівся, щоб служити разом із дружиною.

Юлія Микитенко – теж військовослужбовець ЗСУ, вони побралися під час війни, 2015 року.

Історія їхнього кохання стала частиною фотопроекту “Якби не війна” (фото – Ігор Паламарчук).

“Це – Ілля та Юлія. Він – розвідник, у складі спочатку 54 ОРБ, а потім 131 ОРБ. Пройшов Чермалик, Павлопіль, Штольню. Для неї він просто “бородатий чувак у формі”, “симпатичний хлопчик-військовий”. Вона – студентка, активістка громадської організації “Відсіч”, донька бійця Нацгвардії”, – писали про них волонтери фотопроекту.

“Ти є…” – написала Юлія в соцмережі після повідомлення про смерть коханого.

“Дорогі побратими та посестри! Дякую всім за слова підтримки. Я хотіла все зробити без зайвого галасу, але, зважаючи на ту кількість дзвінків і прохань попрощатися з моїм коханим, я прийняла рішення зробити прощання для всіх, хто хоче віддати данину честі та звитязі. Данину тому, взірцем чого був мій чоловік. Тому я запрошую всіх додому за адресою с. Крюківщина, вул. Мічуріна, 4. Завтра (25 лютого) на 11:00.
Прошу без алкоголю, чорного та штучних квітів. А також політичних інсинуацій. Ми не горюємо за його смертю, а згадуємо світле та чудове життя”, – також повідомила Юлія Микитенко у “Фейсбуці”.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 лютого неподалік Авдіївки, внаслідок необережного поводження зі зброєю під час обстрілу, загинув Віктор Панін “Білий” зі 131 орб.

За офіційними даними, 22 лютого  ворог на Сході провів 19 обстрілів, загинув один український військовослужбовець, ще один оборонець був поранений.

За підрахунками “Новинарні“, з початку лютого це шоста бойова втрата Збройних сил України. Попередніми були Олександр Рибальченко “Пломба”, Дмитро Сисков “Провідник”, Олександр Гречук, Валерій Єгоров, Сабіна Галицька).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна