Самостріл під час обстрілу. Стали відомі обставини загибелі розвідника 131 орб під Авдіївкою

Стали відомі обставини загибелі українського військовослужбовця, про якого штаб АТО 21 лютого спершу повідомляв як про бойову втрату, а згодом штаб і Міноборони перекваліфікували цю смерть у “необережне поводження зі зброєю”.

25-річний молодший сержант Віктор Панін, позивний Білий, зі 131-го розвідбатальйону, випадково вистрілив собі в голову, коли почався ворожий обстріл.
Подія сталася біля селища Крута Балка, що неподалік від Авдіївки на Донецькому напрямку.

Як розповів сайту 0629 прес-офіцер ОТУ “Донецьк” Сергій Шаблієнко, під час розпочатого бойовиками обстрілу українські військові поспішали сховатися в бліндаж, і один із них чи то спіткнувся, чи впав, спричинивши випадковий постріл у себе. Боєць помер в автомобілі по дорозі в госпіталь.

Відповідаючи на запитання журналіста, чому автомат не був на запобіжнику, прес-офіцер сказав, що, напевно, військовослужбовці готувалися відбивати атаку, а потім потрібно було ховатися від обстрілу в бліндажі. “У тій ситуації складно себе контролювати. У будь-якому випадку, слідство розбереться”, – зазанчив Шаблієнко.

За даними 0629, загиблий унаслідок нещасного випадку – житель Кальміуського району Маріуполя Віктор Панін “Білий” – на війні з 2014 року. Раніше служив у 129-му окремому розвідувальному батальйоні, потім перейшов до 131 орб (так званий “батальйон УНСО”).

Поховають Віктора в суботу, 24 лютого, в рідному Маріуполі.

Читайте також:
Небойові втрати в зоні АТО за рік скоротилися удвічі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна