Небойові втрати в зоні АТО за рік скоротилися удвічі

 

У зоні АТО на території Донецької і Луганської областей 98 військовослужбовців ЗСУ торік загинули не в результаті бойових дій.
Як передає “Новинарня“, таку кількість небойових втрат Збройних сил України в зоні АТО за 2017 рік назвало Міністерство оборони України у відповідь на запит 112.ua.

Канал нагадує, що Міноборони раніше відзвітувало: у 2017 році небойові втрати в ЗСУ скоротилися на 36%, а в зоні АТО – майже удвічі.

За даними “Новинарні“, така статистика підтвердилася і за підсумками року.
Адже повідомлялося, що у 2016 році (станом на 23.12.2016) небойові втрати Збройних сил у зоні АТО становили 221 осіб.

Нагадаємо, за підрахунками “Новинарні“, внаслідок бойових дій у зоні АТО в 2017 році загинуло загалом 228 військових і добровольців.

Як видно, небойових втрат у ЗСУ стало значно менше порівняно з бойовими, хоча 2016 року було навпаки.

Читайте також:
ЗСУ похвалилися моральним станом: небойових втрат стало менше на третину

При цьому в розпорядженні 112.ua опинилися дані про небойові втрати в ЗСУ загалом (по всій Україні) в січні вже цього року.

“У січні 2018 року в ЗСУ з небойових причин загинуло 22 військовослужбовці.
З них 11, а це половина, вчинили самогубства. 5 – у зоні АТО. Недбале поводження зі зброєю коштувало життя трьом бійцям (2 – в АТО), ще 1 загинув у ДТП. І ще 7 позначені як загиблі від нещасного випадку. Під цю категорію можуть потрапляти, наприклад, смерті через алкоголь. У Міноборони вирішили не розкривати справжні причини смерті цих бійців”, – ідеться в матеріалі з посиланням на дані МОУ.

Для порівняння: бойові втрати сил АТО в січні 2018 року, за підрахунками “Новинарні“, становили 14 осіб.

Зазначається, що особливе занепокоєння в міністерстві викликає зростання кількості суїцидів в армії – у порівнянні з січнем 2017 року воно склало 47%.
Це притому, що ще шість спроб самогубства військовослужбовців у січні попередили.

Вкоротили собі віку в січні троє офіцерів і вісім контрактників. Шість осіб скоїли суїцид, перебуваючи на службі. Відразу шість смертей зафіксовано в останній тиждень січня.

“Що цікаво, в Міноборони аналізували причини цих суїцидів і прийшли до висновку, що військовослужбовці перед смертю подавали досить однозначні “тривожні сигнали”, які “свідчили про наміри вчинити суїцид”.

“Дані комунікативні сигнали командуванням військових частин і підрозділів не були взяті до уваги, а військовослужбовці залишилися наодинці зі своїми проблемами”, – повідомили виданню в МОУ.

Читайте також:
Трагедія у бліндажі під Зайцевим:
чому “ожив” офіційно “загиблий” АТОвець

Небойові й бойові втрати українських військ: правда та інтерпретації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна