Провальний наступ росіян під Дейр-ез-Зором спонсорував “кухар Путіна” Пригожин, – WP

 

У плануванні атаки російських найманців із ПВК “Вагнера” на курдських союзників міжнародної коаліції на чолі з США – Сирійські демократичні сили – 7 лютого брав участь бізнесмен Євген Пригожин, якого називають одним Володимира Путіна.

Це стверджує газета Washington Post , посилаючись на дані розвідки про переговори Пригожина з сирійськими військовими і чиновниками.

Олігарха Пригожина називають організатором і спонсором так званої “приватної військової компанії Вагнера”, в лавах яких у Сирії та на українському Донбасі воюють сотні громадян Росії.

За даними перехоплення переговорів Пригожина із сирійцями, він нібито заявляв, що підготував “хороший сюрприз” для президента Башара Асада, про який стане відомо в період з 6 по 9 лютого.
Як стверджує WP, Пригожин також отримав запевнення, що “робота буде оплачена”.

Також в статті йдеться, що Пригожин 24 січня заявляв, нібито отримав “зелене світло” на “рішучі дії” від неназваного російського міністра і чекав згоди сирійської сторони на це.

У розслідуванні також говориться, що Євген Пригожин в січні та на початку лютого неодноразово спілкувався з главою адміністрації Володимира Путіна Антоном Вайном, але про що вони говорили – невідомо.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер недавно звинуватив Пригожина, якого називають “кухарем Путіна”, у фінансуванні так званої “фабрики тролів”, відповідальної за втручання у виборчу кампанію в Сполучених Штатах у 2016 році.

Читайте також:
В МЗС РФ нарешті визнали, що лік втрат росіян під Дейр-ез-Зором
– “кілька десятків”

Як інформувала “Новинарня“, 7-8 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії біля міста Дейр-ез-Зор загинула велика кількість бійців проурядових сил. З-поміж них ліквідували найманців російської приватної військової компанії “Вагнера”.
МЗС РФ зрештою визнало смерть і поранення “десятків” громадян Росії.
РосЗМІ писали про 11 жертв. Інші джерела заявляють про 200 чи й 600 убитих.

У мережі з’явилося відео надточного авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”.

Згодом стало відомо, що в Сирії загинули ще 15 російських найманців.

Читайте також:
Усі загиблі найманці ПВК “Вагнера”, яких наразі вдалося ідентифікувати,
раніше воювали на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна