В МЗС РФ нарешті визнали, що лік втрат росіян під Дейр-ез-Зором – “кілька десятків”

 

У ході “недавнього військового зіткнення” у Сирії поранені кілька десятків росіян, є загиблі громадяни РФ.
Це визнали в прес-службі міністерства закордонних справ РФ, не називаючи вбитих найманців військовими.

У заяві МЗС РФ зазначається, що у Сирії перебувають російські громадяни, “які поїхали туди з власної волі і з різними цілями”.

“Не справа Міністерства закордонних справ оцінювати правомірність й законність таких їх рішень”, – йдеться в повідомленні.

“У ході недавнього військового зіткнення, в якому жодним чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації і не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії і країн СНД, про це вже говорилося, є й поранені, їх декілька десятків”, – визнали в МЗС РФ.

У російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що поранені в Сирії росіяни проходять курси лікування в різних медичних установах.

Читайте також:
Reuters уточнив число втрат російської ПВК “Вагнера” біля Дейр-ез-Зора

Як інформувала “Новинарня“, 7-8 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії біля міста Дейр-ез-Зор загинула велика кількість бійців проурядових сил. З-поміж них ліквідували найманців російської приватної військової компанії “Вагнера”.
Речниця МЗС РФ визнала смерть п’ятьох громадян Росії, що “потребує уточнення”. РосЗМІ пишуть про 11 жертв. Інші джерела заявляють про 200 чи й 600 убитих.

У мережі з’явилося відео надточного авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”.

Згодом стало відомо, що в Сирії загинули ще 15 російських найманців.

Читайте також:
Усі загиблі найманці ПВК “Вагнера”, яких наразі вдалося ідентифікувати,
раніше воювали на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна