Reuters уточнив число втрат російської ПВК “Вагнера” біля Дейр-ез-Зора

 

Внаслідок авіаудару очолюваної США коаліції у Сирії 7-8 лютого загинуло та було поранено загалом 300 найманців приватної військової компанії “Вагнера”. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на три джерела, ознайомлені з ситуацією.

Російський військовий лікар заявив, що близько 100 осіб були вбиті. Інше джерело, посилаючись на слова найманців, вказало, що кількість загиблих перевищила 80.

Зазначається, що поранених внаслідок удару коаліції доправили до чотирьох військових госпіталів у Росії.

Як інформувала “Новинарня“, 7-8 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії біля міста Дейр-ез-Зор загинула велика кількість бійців проурядових сил. З-поміж них ліквідували найманців російської приватної військової компанії “Вагнера”.
Речниця МЗС РФ визнала смерть п’ятьох громадян Росії, що “потребує уточнення”. РосЗМІ пишуть про 11 жертв. Інші джерела заявляють про 200 чи й 600 убитих.

У мережі з’явилося відео надточного авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”.

Згодом стало відомо, що в Сирії загинули ще 15 російських найманців.

Читайте також:
Усі загиблі найманці ПВК “Вагнера”, яких наразі вдалося ідентифікувати,
раніше воювали на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна