Путін звільнив Іванова з посади голови своєї адміністрації

 

Президент Росії Володимир Путін звільнив Сергія Іванова з посади голови своєї адміністрації.

Новим головою адміністрації президента РФ призначений Антон Вайно, який раніше був заступником Іванова. Відповідні укази розміщені на сайті Кремля.

Сергія Іванова президент РФ призначив своїм спеціальним представником з питань природоохоронної діяльності, екології і транспорту.

Під час спільної зустрічі зі звільненим та призначеним керівниками своєї адміністрації Путін нагадав, як  Іванов просив “не використовувати його на цій ділянці роботи на посаді голови адміністрації президента більше чотирьох років”.

“Тому я з розумінням ставлюся до вашого бажання перейти на іншу ділянку роботи. Дуже розраховую на те, що ви й на новому місці використаєте всі свої знання, досвід для ефективної роботи”, – наголосив глава держави.

Він також зазначив, що нібито саме Іванов порекомендував свого екс-заступника Вайна як достойного наступника на посаді глави адміністрації.

Сам Іванов, подякувавши Путіну за високу оцінку його роботи впродовж останніх 17 років, підтвердив:

“Дійсно, на початку 2012 року у нас із вами була розмова, де я просив довірити мені цю дуже складну, звичайно, можна сказати, навіть клопітку ділянку роботи протягом 4 років. Так вийшло, що я був главою адміністрації президента 4 роки 8 місяців”.

Іванов також повідомив, як “із подивом виявив”, що за 25 років існування адміністрації президента Росії побив рекорд тривалості перебування на посаді її голови.

Як нагадують російські ЗМІ, у листопаді 2014 року Сергій Іванов втратив сина – молодий чоловік потонув у морі, купаючись під час відпочинку в Об’єднаних Арабських Еміратах.

І ця трагедія, мовляв, стала однією з причин того, що екс-глава президентської адміністрації “дуже втомився й захотів перейти на більш спокійну ділянку роботи”.

Довідка 1:

Антон Вайно – 12-й голова АП РФ за весь час її існування.

Народився 17 лютого 1972 року, закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин МЗС Росії.
У 1996-2001 роках працював у посольстві Росії в Японії, потім – у Другому департаменті Азії МЗС Росії.
З 2002 по 2007 роки працював в управлінні протоколу президента РФ, був першим заступником керівника протоколу.

Антон – онук відомого діяча Комуністичної партії Естонської РСР Карла Вайна.
У 1978-1988 роках Карл Вайно обіймав посаду першого секретаря ЦК Компартії Естонії, проводив політику русифікації (за свідченнями його знайомих, сам персек соромився свого поганого знання естонської мови) й жорсткого придушення естонської національної самосвідомості.

За деякими даними, у 1988 році Вайно-старший просив Москву застосувати війська проти протестувальників.

Проте зрештою в результаті численних протестів естонської громадськості він був звільнений з посади й переведений на роботу в Москву.

Довідка 2

Сергій Іванов із 1981 по 1999 рік робив кар’єру в КДБ СРСР, а згодом – ФСБ РФ, пройшовши шлях від оперуповноваженого Першого головного управління до першого заступника начальника одного з управлінь Служби зовнішньої розвідки Росії.

У 1999-2011 роках обіймав посади секретаря Ради безпеки, міністра оборони, заступника голови уряду РФ (на цій посаді курирував увесь силовий блок російського уряду).

Вважається одним із найближчих соратників Володимира Путіна, який нібито певний час розглядав його на роль свого наступника.

Читайте також:
Путін уже не довіряє ФСБ, – Stratfor

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна