Путін уже не довіряє ФСБ, – Stratfor

 

Вірогідно, Федеральна служба безпеки веде в Росії кампанію, яка дозволить їй контролювати фінанси та активи держави, і цей наступ може бути небезпечним для президента РФ Володимира Путіна. Про це пише Stratfor, відома американська приватна розвідувально-аналітична організація.

У липні в Росії було відзначено незвично велику кількість рокіровок у владі, а також арешти, затримання та примусові відставки високопоставлених осіб, зазначає Stratfor.
Сенс цих подій залишається неясним, але багато вказує на те, що еліти ФСБ консолідують владу як всередині своєї організації, так і за її межами.
Це може стати серйозною проблемою для Путіна, вважає американський аналітичний центр.

За висновком Stratfor, погана економічна ситуація в Росії призвела до того, що президент Путін, який згуртував навколо себе коло вірних поплічників, вже не може ефективно купувати лояльність еліт.

Путін, імовірно, втрачає довіру до своїх кадрів і навіть деяких близьких союзників. Останнім часом він “здається особливо обережним”. Проявом цього є зокрема створення Росгвардії та призначення її очільником головнокомандувача внутрішніх військ РФ Віктора Золотова, який раніше був начальником служби безпеки Путіна.

Stratfor нагадує, що Росгвардія – це різновид приватної зброї Путіна, яка могла б йому стати в пригоді у випадку державного перевороту.
Це може означати, що російський президент не має певності, чи інші сили безпеки – ФСБ, війська міністерства внутрішніх справ та навіть армія – були б лояльними щодо нього, якби дійшло до перевороту, цитує Stratfor “Польське радіо”.

Американський аналітичний центр закінчує свій аналіз цитатою російського опозиціонера Романа Доброхотова, який так описав у “Твіттері” нинішню ситуацію: “менти бояться прокурорів, прокурори бояться слідчого комітету, слідчий комітет боїться ФСБ, ФСБ боїться Кадирова, Кадиров боїться Путіна, а Путін боїться всіх”.

Читайте також:
Путін ліквідував “Кримський федеральний округ” та відправив “губернатора”
Севастополя до Сибіру. МЗС протестує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна