В Афріні сирійці Асада пішли проти турків

 

Сирійське державне телебачення показало репортаж про вступ проурядових військ у регіон Афрін на півночі країни, що контролюється курдськими загонами.

У репортажі йдеться, що дії військ, вірних президенту Башару Асаду, спрямовані на боротьбу з турецькою армією, яка воює в Афріні проти курдів.

Як передає “Радіо Свобода”, сирійські підрозділи в камуфляжі на відео демонструють державні прапори, солдати розмахують зброєю. Кадри зняті під час перетину розділової лінії біля контрольно-пропускного пункту з емблемою “курдських сил безпеки”.

Сирійське урядове агентство SANA звинуватило турецькі війська в обстрілі території в районі КПП, через який в Афрін в’їжджали загони, лояльні президентові Асаду.

Як інформувала “Новинарня“, 20 січня Туреччина розпочала операцію “Оливкова гілка” в сирійському районі Афрін. Бойові дії ведуться проти мілітарних формувань курдів, які поширюють сепаратистську діяльність на південь Туреччини.

Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної “Вільної сирійської армії” (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими “Загонами народної самооборони” (YPG). Літаки ВПС Туреччини завдали ударів по сотнях цілей в Афріні.

Анкара називає YPG “терористами”, вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині Курдської робітничої партії.
При цьому курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання “Ісламська держава” у Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

Лише 10 лютого в ході турецької військової операції в Сирії загинули 11 військових ЗС Туреччини.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна