Армія Туреччини зазнала найбільших втрат від початку інтервенції в Сирію

 

Одинадцять військових ЗС Туреччини загинули в суботу, 10 лютого, в ході військової операції в Сирії.

Це найбільші втрати турецької армії від початку інтервенції в Афрін (північний сирійський регіон), повідомляє Hurriyet Daily News з посиланням на заяву збройних сил країни.

Двоє із загиблих загинули внаслідок падіння військового гелікоптера, який був збитий над південно-східною турецькою провінцією Хатай.

“Виконавці заплатять високу ціну за те, що збили гелікоптер” – заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Обставини загибелі інших турецьких військових не розголошуються.

Ще 11 військових ЗС ТР зазнали поранень.

Як інформувала “Новинарня“, 20 січня Туреччина розпочала операцію “Оливкова гілка” в сирійському районі Афрін. Бойові дії ведуться проти мілітарних формувань курдів, які поширюють сепаратистську діяльність на південь Туреччини.

Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної “Вільної сирійської армії” (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими “Загонами народної самооборони” (YPG). Літаки ВПС Туреччини завдали ударів по сотнях цілей в Афріні.

Анкара називає YPG “терористами”, вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині Курдської робітничої партії.
При цьому курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання “Ісламська держава” у Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

23 січня в ООН заявили, що з початку проведення операції “Оливкова гілка” гинуть мирні жителі, багато хто з них змушений залишати свої будинки.
У зв’язку з воєнними діями 20 січня довелося призупинити постачання гуманітарної допомоги в Сирію через територію Туреччини.

Читайте також:
Операція “Оливкова гілка”: Туреччина звітує про знищення
майже 600 курдських терористів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна