Поліція показала фото з підпільної зброярні одеського “стрільця-сталініста” Дорошенка

 

Поліція опублікувала фото зброярні вбитого “сталініста” Валентина Дорошенка, яка перебувала в замаскованому льоху під його будинком.

Як пише “Думська“, у майстерні знайшли кілька верстатів, включаючи токарний і свердлувальний, та заготовки для кустарної зброї.

Фото: Думська

 

Також там виявили два готових пістолети-кулемети, що відрізняються від того, який використовував злочинець, і ще один пістолет.

Читайте також:
Число смертельних жертв перестрілки в Одесі зросло до трьох

Валентин Дорошенко

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 19 січня в центрі Одеси на вулиці Новосельського, 48 виникла стрілянина, був убитий місцевий житель Валентин Дорошенко, який чинив опір поліції і відкрив стрілянину, коли в нього спробували перевірити документи.
Пострілами з кустарного пістолета-кулемета він поранив трьох поліцейських, з яких один згодом помер від ран, та вбив ще одного чоловіка.
Поліція взяла штурмом приміщення, де був стрілець. У квартирі було затримано ще двох чоловіків. У підвалі виявили зброярню.

Застрелений зловмисник відомий своєю проросійською позицією, а також неадекватними вчинками.
У 2009 році Дорошенко прибув до міськради і заявив, що “викликає на дуель” міста Едуарда Гурвіца. Також він приїжджав на Думську площу до мерії верхи на коні зі “шпагою”.
У жовтні 2013 році він вийшов на “антифашистський” пікет, опонуючи акції прибічників ВО “Свобода”, з плакатом “Не мычи на мове – мутантом станешь” та іншими образами на адресу українців.

Дорошенко називав себе членом “партії Сталіна”, був активним учасником акцій Антимайдану на Куликовому полі в 2013-2014 роках, балотуватися на пост мера.

Із 2016 року Валентин Дорошенко перебував у розшуку як учасник заворушень біля будівлі обласного управління внутрішніх справ на вулиці Єврейській восени 2013 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна