Число смертельних жертв перестрілки в Одесі зросло до трьох

 

Кількість жертв стрілянини в центрі Одеси, що виникла вдень 19 січня під час затримання розшукуваного Валентина Дорошенка, зросла до трьох.
Крім самого антимайданівця Дорошенка, помер це поліцейський, якого той поранив при затриманні, та ще один чоловік у тому ж будинку.

“На вулиці Новосельського під час затримання зловмисник почав чинити опір і відкрив по поліцейських вогонь з автоматичної вогнепальної зброї. За попередніми даними, крім нього, внаслідок стрілянини постраждали ще п’ять осіб”, – повідомили у відділі комунікації поліцейського главку.

Зазначається, що серед поранених – троє правоохоронців (один із них був важко поранений) і випадковий очевидець події (співробітник “Муніципальної варти”, який теж опинився на місці перестрілки). Крім того, “ще одного чоловіка вбили”.

ЗМІ повідомляють, нібито другий убитий чинив опір поліції при штурмі.

За даними поліції, цей загиблий, раніше судимий, був застрелений під час конфлікту своїм же знайомим – Дорошенком, після чого сусіди почули звуки пострілів і викликали поліцію.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, ввечері помер 27-річний дільничий поліцейський Приморського відділу Пригарін Сергій Володимирович, який був доставлений в лікарню у важкому стані із простреленими грудьми.

В органах внутрішніх справ Пригарін служив з 2012 року. У нього залишилися дружина і 2-річна донька.

Затримано двох чоловіків, які перебували у квартирі Валентина Дорошенка, що поранив трьох поліцейських і був убитий. Їх доставлено у Приморський відділ поліції для проведення слідчих дій, повідомили у ГУ НП.

Як розповів начальник обласного главку Нацполіції Дмитро Головін, також на місці виявлено арсенал зброї, в тому числі “вогнепальну, перероблену під глушник”.

За словами Головіна, при Дорошенку була сумка, в якій були чотири осколкові гранати.

Він зазначив, що коли троє поліцейських прибули на вулицю Новосельського для перевірки оперативної інформації, то побачили Дорошенка і зробили спробу перевірити його документи. Але зловмисник відразу відкрив стрілянину по правоохоронцях впритул – за попередніми даними, з автоматичної зброї, пістолета-кулемета калібру 9 мм.

“Першим поранення дістав оперативник – п’ять влучань у груди, потім водій – у стегно, і дільничний – поранення в тулуб”, – повідомив Головін.

У цей час проїжджала машина швидкої допомоги та на своєму автомобілі співробітник “Муніципальної варти”, які спробували надати допомогу поліцейському, що лежав на землі.

Другий загиблий – цивільний, 1982 року народження, анкетні дані якого уточнюються.
“Під час стрілянини по правоохоронцях його застрелив Дорошенко – в груди, після чого продовжував здійснювати стрілянину у поранених поліцейських”, – сказав Головін.

За попередніми даними поліції, між Дорошенком і зазначеним чоловіком був конфлікт.

На місці події поліцейські виявили вогнепальну перероблену атипову зброю, а також міні-цех з її виготовлення.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Роботу з розкриття цих злочинів продовжує посилена слідчо-оперативна група.

Валентин Дорошенко

Як повідомляла вдень “Новинарня“, 19 січня в центрі Одеси виникла стрілянина і був убитий місцевий житель Валентин Дорошенко, який чинив опір поліції. Він поранив трьох поліцейських.
Застрелений зловмисник відомий своєю проросійською позицією, а також неадекватними вчинками. У 2009 році Дорошенко прибув до міськради і заявив, що “викликає на дуель” міста Едуарда Гурвіца. Також він приїжджав на Думську площу до мерії верхи на коні зі “шпагою”.

У жовтні 2013 році він вийшов на “антифашистський” пікет, опонуючи акції прибічників ВО “Свобода”, з плакатом “Не мычи на мове – мутантом станешь” та іншими образами на адресу українців.

Дорошенко називав себе членом “партії Сталіна”, був активним учасником акцій Антимайдану на Куликовому полі в 2013-2014 роках, балотуватися на пост мера.
Із 2016 року Валентин Дорошенко перебував у розшуку як учасник заворушень біля будівлі обласного управління внутрішніх справ на вулиці Єврейській восени 2013 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна