Бій в Одесі: застрелений – сталініст у розшуку, поранені троє поліцейських. ФОТО

 

Чоловік, якого розстріляла поліція в Одесі 19 січня – Валентин Дорошенко, відомий одеський діяч проросійського спрямування.

Як передає “Новинарня“, особу громадянина, котрий поранив трьох поліцейських і був убитий їхніми колегами, назвало місцеве видання “Думська”.

“Він називав себе членом «партії Сталіна», в 2010-му намагався балотуватися в мери Одеси , а роком раніше навіть викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель – приїжджав до муніципалітету на коні з мечем в руці”, – пише “Думська”.

Видання оприлюднило кілька фото сталініста Дорошенка
та його участі у вуличних акціях:

Валентин Дорошенко - партія Сталіна Валентин Дорошенко - партія Сталіна 1 Валентин Дорошенко
<
>

Відомо, що 57-річний русофіл перебував у розшуку з квітня 2016 року:

Дорошенко розшукувався поліцією як активний учасник заворушень біля будівлі обласного управління внутрішніх справ на вулиці Єврейській восени 2013 року (ідеться про спробу відбити у правоохоронців затриманого лідера партії “Родина” Ігоря Маркова, який зараз переховується в Росії).

З’ясувавши, що Дорошенко повернувся додому, до нього нагрянули поліцейські – два оперативники Приморського відділу і дільничний. 

Тоді «сталініст» дістав пістолет і напав на правоохоронців. Дільничного він поранив у груди, одного з оперів – в ногу, інформує “Думська”.

Стрілянина сталася вдень у центрі Одеси, в районі вулиць Новосельської і Старопортофранківської.

У поліції підтвердили: під час перестрілки із застосуванням вогнепальної зброї одна людина загинула, троє поліцейських – поранені.

На місці події. Фото: Думська

На місці події перебував начальник регіонального главку Нацполіції Дмитро Головін. Тривають оперативні заходи.

Як повідомив радник голови ГУ Нацполіції Одеси Руслан Форостяк в ефірі “112 Україна“, за попередніми даними, дільничний інспектор Приморського райвідділу поліції разом з оперативним працівником цього відділення прибутку на вказану адресу, де перебував злочинець, який розшукувався за правопорушення, передбачене ч. 4 статті 296 ККУ (хуліганство).

“Під час затримання правопорушник застосував вогнепальну зброю, поранив дільничного інспектора, працівники застосували табельну зброю. За попередніми даними, злочинець загинув на місці”, – розповів Форостяк у прямому ефірі.

Як уточнила  “Думська”, перестрілка сталася на вулиці Новосельського, 48. Убитий жив у цьому будинку.

“У нього давно вже знесло клепку, він вискочив з пістолетом і почав стріляти”, – розповів сусід. “Він п’ять років ховався, бо чомусь зірвався”.

Як зазначив Руслан Форостяк на своїй сторінці у “Фейсбуці”, один із поранених поліцейських перебуває у важкому стані.

Читайте також:
Прокуратура з’ясувала, як радник Путіна фінансував
одеських сепаратистів у 2014-му

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна