Луценко обговорив екстрадицію до Грузії з тамтешньою прокуратурою

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обговорив із заступником генпрокурора Грузії Георгієм Гогадзе питання міжнародно-правової допомоги та екстрадиції.
Про це йдеться у матеріалах Департаменту міжнародно-правового співробітництва на сайті ГПУ, передає УНІАН.

Луценко прийняв представника генпрокуратури Грузії ще 12 січня.

Співрозмовники обговорили найбільш актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо міжнародно-правової допомоги під час кримінального провадження та екстрадиції.
Також сказано, що учасники зустрічі позитивно оцінили існуючий формат взаємодії у цій сфері та можливість обміну напрацюваннями на експертному рівні.

У повідомленні не уточнено, про екстрадицію яких саме осіб ішлося.

Підбиваючи підсумки зустрічі, сторони відзначили її “конструктивний характер” та висловили сподівання на співпрацю у майбутньому.

Як відомо, 5 січня речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко повідомив, що прокуратурою міста Києва проводиться екстрадиційна перевірка стосовно лідера “Руху нових сил” Михеїла Саакашвілі за запитом компетентних органів Грузії.
Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що існують юридичні обставини, що перешкоджають екстрадиції Саакашвілі до Грузії.

Читайте також:
Суд у Тбілісі дав Саакашвілі три роки тюрми заочно. РЕАКЦІЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна