Генпрокурор Луценко: Існують юридичні обставини, що перешкоджають екстрадиції Саакашвілі до Грузії

 

Екстрадиційна перевірка попередньо показала наявність обставин, що перешкоджають екстрадиції екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі до Грузії.
Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Незважаючи на те, що клопотання отримало Міністерство юстиції, попередня екстрадиційна перевірка – це функція органів прокуратури. Після повернення нелегальним способом пана Саакашвілі на українську територію ми розпочали проведення цієї передекстрадиційної перевірки”, – розповів Луценко на брифінгу в Харкові у вівторок, 3 жовтня.

За його словами, ця перевірка має встановити, чи дійсно Сааакашвілі підозрюють або обвинувачують у Грузії в скоєнні особливо тяжких злочинів і чи є обставини, які перешкоджають екстрадиції.

“Попередньо, я вважаю, що такі обставини (що перешкоджають екстрадиції – “Н”) існують, оскільки пан Саакашвілі після нелегального перетину українського кордону подав документи на адресу міграційної служби МВС, що, згідно з нашими міжнародними зобов’язаннями, перешкоджають його екстрадиції”, – пояснив Юрій Луценко.

За його словами, всі ці обставини ретельно вивчатимуть і покладуть в основу відповіді Міністерства юстиції. “Ця процедура триватиме ще кілька тижнів”, – додав генпрокурор, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Суд на Львівщині засудив Саакашвілі за незаконний перетин кордону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна