У Франції відбудеться судовий розгляд щодо заборони так званого “представництва ДНР”

 

11 січня у Франції вищий трибунал розгляне питання про заборону так званого представництва “ДНР”, що відкрилося у Марселі під виглядом громадської організації.

Як повідомляє ТСН.ua, на засіданні, що відбудеться в четвер, прокурор вимагатиме скасувати державну реєстрацію асоціації “Офіційний репрезентативний центр ДНР у Франції”.
Для цього він надасть вже підготовлені матеріали досудового слідства та докази порушення “асоціацією ДНР” законодавства Франції та норм міжнародного права.

Як повідомляла “Новинарня“, у вересні у Франції відкрили представництво самопроголошеної “ДНР” на правах місцевої ГО. Серед гостей сепаратистів було кілька місцевих депутатів.
Відкриття “представництва ДНР” відбулося не в приміщенні самої організації, а в конференц-залі готелю Novotel у Марселі. Як заявив глава псевдоустанови Юбер Файяр, таке рішення було прийнято “з міркувань безпеки”. Організація висловлювала наміри відкривати свій сайт, проводити концерти і виставки.

Французька влада відхрестилася від так званого “посольства”.

Нагадаємо, раніше за таким самим принципом – як місцева громадське організація – повідомляли про себе так звані “представництва” “ДНР” у Чехії та в Італії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна