Посол в Італії: “Представництво ДНР” у Турині – провокація проросійських сил, що не має легальності

 

Відкриття так званого “представництва ДНР” в Італії – провокація проросійських сил, що не має легальної сили. Про це заявив посол України в Італії Євген Перелигін в коментарі Ліга.net.

“Станом на сьогодні жодного “представництва ДНР” або іншої фейкової республіки на території Італії не зареєстровано”, – заявив він.

За словами дипломата, те, що сталося вчора в Турині – “спроба кількох окремих членів некомерційного фонду “Магеллан” взяти на себе функції представляти інтереси сепаратистів з Донбасу”.

В ефірі каналу “112 Україна” посол підтвердив, що серед ініціаторів даної акції – місцеві політики Мауріціо Марроне з партії “Брати Італії” та  Елізео Бертолазі.

“Це провокація окремих громадян Італії. Прізвища двох з них (Марроне і Бертолазі) нам відомі, в 2015-2016 роках вони неодноразово здійснювали приватні поїздки на територію, окуповану “ДНР”. Україна ввела проти них санкції, їм заборонений в’їзд в України”, – наголосив Перелигін.

Раніше самопроголошене керівництво ОРДО заявило, що 14 грудня за участі представників трьох італійських партій, які декларують праву ідеологію, в Турині було відкрите “представництво ДНР”. При цьому сепаратисти з Донбасу участі в події не брали.

У Донецьку стверджують, що статус туринського “представництва” ідентичний до того, який має “представництво” в Остраві (Чехія).
Водночас відомо, що чеська установа насправді має статус громадської організації, зареєстрованої місцевою мешканкою проросійської спрямованості.

Нагадаємо, раніше українським дипломатам вдалося перешкодити відкриттю т. зв. “представництва ЛНР в Австрії”.

Читайте також:
У відкритті “першого офіційного представництва ДНР” у Чехії є провина й українського МЗС, – ЗМІ

У Чехії хочуть закрити представництво “ДНР”, але ще не придумали як

Всупереч забороні уряду, в окупований Крим приїхала делегація італійських депутатів і бізнесменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна