Справа про розкрадання в Запоріжжі: братам Марченкам із “Самопомочі” присудили домашній арешт

 

Червонозаводський райсуд Харківської області у ніч на неділю визначив запобіжний захід Марку Марченку, якого підозрюють в заволодінні чужим майном.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передає агенція “Інтерфакс-Україна”. 

“Йому, як і раніше братові (заступнику голови Запорізької облради Владиславу Марченку, якого також підозрюють у цій справі), суд визначив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета”, – йдеться в повідомленні.

Прокуратура вимагала більш жорсткий запобіжний захід – у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі нанесеного, за даними досудового слідства, збитку в розмірі 87 млн. грн.

Раніше суд помістив під цілодобовий домашній арешт заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка.

Адвокати Марченка заявили, що будуть оскаржувати рішення суду і просити змінити запобіжний захід на нічний домашній арешт.
Вони хочуть, щоб підозрюваний міг виконувати свої обов’язки в облраді.

Як відомо, 21 грудня Харківська обласна прокуратура проводила обшуки у чиновників міста Запоріжжя за фактом привласнення майна.
Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки у чиновників Запоріжжя стосуються корупційних діянь депутата облради від “Самопомочі” Владислава Марченка та його брата Марка.
Заступник мера Запоріжжя Анатолій Пустоваров, за словами Луценка, “втік через вікно і в тапках по снігу”.
Владиславу Марченку оголосили про підозру у привласненні 87 мільйонів гривень бюджетних коштів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна