Бойовики “ЛНР” порушили новорічне перемир’я

 

Незаконні збройні формування порушили “різдвяне перемир’я”, що розпочалося з опівночі 23 грудня.
Про це заявив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

За його словами, обстріл з боку бойовиків стався на на Світлодарській дузі (Луганський напрямок).

“Хочу наголосити на тому, що з початку цієї доби, відколи почало діяти новорічно-різдвяне перемир’я, і орієнтовно до 11:30 дня режим тиші дотримувався. Після чого російсько-терористичні війська здійснили обстріл у бік позицій Збройних сил України у районі [селища] Луганського на Світлодарській дузі”, – повідомив Лабай у коментарі телеканалу “112 Україна”.

“Збройні провокації з гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння бойових машин піхоти було здійснено із непідконтрольного українському уряду населеного пункту Калинівка.
Зважаючи на те, що цей обстріл не ніс загрози життю українських воїнів, вогонь у відповідь сили АТО не відкривали”, – сказав підполковник Лабай.

За його словами, обстрілами російсько-терористичні війська намагаються зірвати новорічно-різдвяне перемир’я.

“Такі дії бойовиків і їхніх кремлівських кураторів свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту та демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей”, – зазначив речник штабу АТО.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 грудня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі було домовлено про встановлення перемир’я з опівночі 23 грудня.
Спеціальний представни ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що учасники ТКГ виступили за введення дисциплінарних заходів, якщо сторони порушуватимуть “різдвяне перемир’я” на Донбасі.

У 2016 році “новорічне перемир’я” починалося 24 грудня, і також не без зривів.

Читайте також:
Доба перед перемир’ям: знову втрати в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна