Перша доба “новорічного перемир’я”: один поранений, 39 обстрілів

 

За минулу добу, 24 грудня, внаслідок бойових дій на Сході загиблих серед українських військових немає, один боєць отримав поранення в районі Авдіївки. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу.

“Таким чином, уперше за шість днів у нас немає втрат на Світлодарській дузі”, – зазначив полковник Мотузяник.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив про 39 обстрілів позицій ЗС України, зафіксованих 24 грудня.

“Минулої доби окупанти відверто продовжили порушувати Мінські домовленості.

На Маріупольському напрямку були обстріляні наші позиції поблизу населених пунктів Мар’їнка, Широкине, Талаківка та Водяне. Двічі було здійснено обстріли, по одній міні калібру 120 міліметрів, в районі Талаківки. По Широкиному вогонь вів снайпер.

На Донецькому напрямку наші позиції були обстріляні в районі Луганського, Майорська та Авдіївки. По Луганському вогонь вели 82-міліметрові міномети.

На Луганському напрямку Троїцьке та Жовте потрапили під вогонь великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
Генсек ООН привітав перемир’я на Донбасі

24 грудня в АТО стартує “новорічне перемир’я”. Бойовики теж “за”

Нагадаємо, із 00 годин 24 грудня 2016 року на Сході України має встановитися всеохопний режим припинення вогню у зв’язку з новорічними святами, про який було домовлено в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи за участі представників ОРДЛО.

Попереднього разу про “режим тиші” було домовлено з 15 вересня, він протримався деякий час. Тоді було розведено сили й засоби в районах населених пунктів Золоте і Петрівське.

Перед тим були домовленості про “режим тиші” на День знань і перемир’я на Великодні й травневі свята.

24 грудня бойовики рідше вдавалися до обстрілів лише в першій половині дня.

Читайте також:
В зоні АТО встановилася обіцяна тиша. Перед тим наші увійшли в Новолуганське

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна