За порушення “різдвяного перемир’я” на Донбасі можуть бути дисциплінарні санкції, – ОБСЄ

 

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявляє, що учасники ТКГ виступили за введення дисциплінарних заходів, якщо сторони порушуватимуть “різдвяне перемир’я” на Донбасі, яке має розпочатися з опівночі 23 грудня.
Про це він сказав за підсумками вчорашнього засідання ТКГ у Мінську, повідомляє сайт ОБСЄ.

Зокрема, ТКГ ухвалила заяву щодо питань безпеки, дотримання режиму припинення вогню і обміну утримуваними особами на Донбасі.

“Тристороння контактна група, за участю представників ОРДО і ОРЛО, підкреслює необхідність забезпечення миру і спокою у зв’язку з майбутніми Різдвяними та Новорічними святами”, – сказав Сайдік.

За його словами, ТКГ, керуючись раніше досягнутими домовленостями і зобов’язаннями сторін, “підтверджує їх прихильність дотриманню всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з 00.00 23 грудня 2017 року за київським часом, при цьому наголошує на необхідності видання та дотримання відповідних наказів, включаючи необхідність дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню”.

Також спецпредставник ОБСЄ заявив, що ТКГ “підтверджує прагнення провести обмін заручниками до Новорічних та Різдвяних свят відповідно до раніше досягнутих домовленостей”.

Крім того, Сайдік підкреслив, що контактна група “висловлює загальну прихильність повному виконанню Мінських угод”.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 грудня в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. За підсумками зустрічі прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що учасники групи підтвердили прагнення виконати зобов’язання зі звільнення заручників до Новорічних свят. Також ТКГ і представники контрольованих Росією бойовиків підтвердили необхідність забезпечення миру в Луганській і Донецькій областях у зв’язку з новорічними та різдвяними святами, починаючи з опівночі 23 грудня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.