Доба перед перемир’ям: знову втрати в ЗСУ

 

Із 0:00 годин суботи, 23 грудня, на фронті почалося так зване новорічно-різдвяне перемир’я, про яке домовилася Тристороння контактна група.

Доба напередодні принесла Україні чергові втрати. У п’ятницю, 22 грудня, внаслідок ворожих обстрілів Україна втратила одного захисника, було поранено одного військовослужбовця та ще один отримав бойову травму.

Загалом минулої доби російсько-терористичні війська 22 рази починали обстріли українських позицій.
“У випадках, що становили найбільшу небезпеку особовому складу, українські воїни давали агресору адекватну вогневу відповідь”, – повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО зі 120-мм мінометів, озброєння БМП і танка на підступах до селища Зайцеве.
В другій половині доби ворог зі 122-мм артилерійської системи обстрілював позиції ЗСУ на підступах до Старого Айдару. Міномети 120-го калібру противник застосував по оборонцях Троїцького, Травневого і Луганського. Захисників Новоолександрівки і Зайцевого російські найманці обстрілювали також із БМП, гранатометів і кулеметів.

На Донецькому напрямку впродовж першої половини доби в районі села Піски зафіксовано неодноразові обстріли укріплень ЗСУ з мінометів калібру 120 мм і танків. Російські найманці випустили тут понад 70 боєприпасів.
Також значна вогнева напруженість спостерігалась на Приазов’ї, де окупанти застосували важку 152-мм артилерію та 120-мм міномети довкола Лебединського і Водяного.
На інших ключових ділянках нашої оборони неспокійно було поблизу Авдіївки і Кам’янки, де російські найманці вели вогонь з гранатометів різних видів та стрілецької зброї.
Увечері під мінометний вогонь окупантів потрапили опорні пункти сил АТО в районі Авдіївки, Пищевика і Павлополя.

За даними “Новинарні“, за 22 дні грудня бойові безповоротні втрати сил АТО склали 22 особи.

“Підрозділи ЗС України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, безумовно дотримуючись Мінських домовленостей, готові до забезпечення виконання усіх заходів щодо запровадження та підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін на сході України.
Водночас, виключно у разі загрози життю та здоров’ю місцевого населення, особового складу підрозділів ЗС України в зоні АТО, проведення провокативних дій незаконними збройними формуваннями ОРЛО і ОРДО щодо спроб зміни визначеної лінії розмежування, Збройні сили України у будь-яку мить готові застосувати зброю у відповідь”, – заявила Українська сторона СЦКК.

Читайте також:
Доба АТО: знову втрати, мінометний і снайперський вогонь, провокації на КПВВ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна