Плотницький подав у відставку, – ЗМІ

 

Ватажок угруповання “Луганська народна республіка” Ігор Плотницький подав у відставку за станом здоров’я.

Як передає “Новинарня“, про це 24 листопада повідомив інтернет-ресурс сепаратистів ОРЛО “Луганський інформаційний центр” з посиланням на так званого “міністра державної безпеки ЛНР” Леоніда Пасічника.

“Позначилися численні бойові поранення, наслідки контузії [Плотницького в 2014 році]”, – сказано в повідомленні.

Леонід Пасічник заявив, що нібито за рішенням Плотницького саме він виконувати обов’язок “глави ЛНР” “надалі до майбутніх виборів”.

Сам же Плотницький призначений “уповноваженим від ЛНР щодо виконання Мінських угод”.

Чи залишиться на посаді відсторонений Плотницьким “глава МВС ЛНР” Ігор Корнет, який відмовився йти у відставку та влаштував через це “переворот” у Луганську із залученням військ “ДНР” та Росії, наразі не повідомляється.

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телебачення “Луганськ 24” взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета. Цей бойовик не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.

Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Плотницький був заблокований в його адміністрації.

Президент Петро Порошенко провів засідання “воєнного кабінету РНБО” у зв’язку з подіями в окремих районах Луганської області.

22 листопада відбулися масові затримання в “прокуратурі ЛНР”. Корнет оприлюднив інформацію про те, нібито наближені до Плотницького особи співпрацювали з Україною, і через це в Луганську готувалися диверсії, був готовий зайти український 3-й полк спецназу.
Також Корнет звинуватив Плотницького в інсценуванні замаху на себе та спроби перевороту 2016 року, а також в організації убивства колишнього “прем’єра ЛНР” Геннадія Ципкалова. Корнет пообіцяв покарати винних у ліквідації Ципкалова.

23 листопада Ігор Плотницький утік з Луганська і через Ростов-на-Дону прибув до Москви. За повідомленнями сепаратистських видань, він намагався вийти на контакт із чиновниками адміністрації президента РФ.

Нардеп Тимчук назвав події в ОРЛО виявом конфлікту ФСБ Росії та Головного управління генштабу ЗС РФ.

Читайте також:
Екс-голова “Ради ЛНР” розповів, як люди Плотницького
забили молотком колишнього “прем’єра” Ципкалова

До того, як стати “главою ЛНР”, Плотницький був дрібним хабарником
в облуправлінні. ДОКУМЕНТИ

 

Ігор Венедиктович Плотницький народився 24.06.1964 в смт Кельменці Чернівецької області.

З 1982 по 1991 рік проходив службу в збройних силах СРСР у місті Пенза (РФ), де залишився після закінчення строкової служби. 1987 року закінчив Пензенське артилерійське інженерне училище. Звільнився у 1991 році у званні майора.

З 1992 року працював на Луганщині в різних фірмах на посадах менеджера і заступника директора з комерційних питань, 1996 року створив приватне підприємство “ТФ Скарабей” з оптово-роздрібної торгівлі ПММ.
У 2004 році почав роботу в обласній інспекції у справах захисту прав споживачів.

Із весни 2014 року брав активну участь у діяльності терористичної організації “ЛНР”, був командиром т.зв. батальйону “Зоря”, що взяв у полон Надію Савченко. З 21 травня 2014 року – “міністр оборони”. Із серпня – “глава ЛНР”, деякий час також очолював “раду міністрів ЛНР”.
Пізніше цю посаду обійняв Геннадій Ципкалов, згодом убитий (за деякими даними – людьми Плотницького).
2 листопада Плотницький був обраний “главою ЛНР” на так званих “виборах”, які не визнали Україна та світ.

Українська прокуратура обвинувачує Плотницького у кримінальних справах про викрадення Надії Савченко та збиття військового літака Іл-76.

Читайте також:
“Бояться розглядати”. Суд у Дніпрі відправив справу Плотницького
про Іл-76 на визначення підсудності

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна