Заочний суд над Плотницьким у справі Савченко перенесли через неналежне його інформування

 

Подільський районний суд Києва переніс на 1 листопада засідання у справі ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького, де мав був відбутися допит народного депутата від “Батьківщини” Надії Савченко в якості свідка. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

На засіданні в п’ятницю, 21 жовтня, колегія суддів встановила, що “Плотницький не був належним чином повідомлений про дату та час судового засідання, у зв’язку з чим переніс розгляд справи на іншу дату”.
Засідання суду відбудеться 1 листопада о 10:00.

Очікувалося, що на засіданні в п’ятницю суд повинен був допитати в якості свідка Надію Савченко, її сестру Віру і маму Марію Іванівну.

Як відомо, 22 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва дозволив Службі безпеки України розпочати заочне розслідування проти ватажка самопроголошеної “Луганської народної республіки” Ігоря Плотницького.
31 серпня Подільський районний суд Києва дозволив почати заочний розгляд справи проти нього.
Ватажок бойовиків Луганська заявив, що не має наміру з’являтися за повісткою до суду у Києві.

Читайте також:
Ватажка “ЛНР” викликають у Київ на суд

Справа щодо нього стосується викраденню Надії Савченко. 17 червня 2014 року за наказом Плотницького бойовики “ЛНР” напали на військовослужбовців батальйону ЗСУ “Айдар” у Луганській області, захопили в полон старшого лейтенанта Надію Савченко та вивезли її до Луганська, після чого незаконно переправили її через держкордон в Росію.

Читайте також:
“Вам усім дадуть Героїв України”.
Подробиці бою, в якому Савченко погубила свій підрозділ і потрапила в полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна