Екс-голова “Ради ЛНР” розповів, як люди Плотницького забили молотком колишнього “прем’єра” Ципкалова

 

Колишній так званий “голова парламенту ЛНР” Олексій Карякін, який після невдалого “перевороту” у квазіреспубліці втік до Росії, дав інтерв’ю каналу АР-ТВ, розповівши, як люди ватажка бойовиків Ігоря Плотницького до смерті забили молотком “міністра оборони ЛНР” Геннадія Ципкалова, а також поскаржився, що в Луганську суцільна “зрада” й українська “хунта” вже практично захопила владу.
Про це написав у своєму блозі журналіст із Донеччини Денис Казанський.

Карякін розповів про те, як люди ватажка “ЛНР” Плотницького закатували до смерті Ципкалова, який брав участь у захопленні Луганської СБУ в квітні 2014 році.

Відео:

Виявилося, що борця з “київською хунтою” соратники по зброї забили, як якогось шалену собаку: “У Геннадія переламані ребра, численні гематоми. Це була мученицька смерть. Його катували. Одна рука була розбита. Мабуть, молотком катували. Геннадій Миколайович загинув, борючись. Він загинув в бою”, – заявив Карякін.

“Не зрозуміло тільки, чи то це Геннадій Миколайович укроп, то це глава “ЛНР” укроп, раз “убив в бою” легендарного антифашиста. Вже зовсім нічого не можна зрозуміти в шизофренічному світі молодої республіки”, – зазначив Казанський.

Журналіст констатує, що” там далі несамовита розповідь про замах, а також про те, якими негідниками себе Плотницкий оточив. Таке враження, що це не один із лідерів “ЛНР” розповідає, а якась українська пропаганда віщає”.

“Він оточив себе покидьками , які не знають, що таке честь. Тими, хто не стояв на захисті луганської землі. Хто в групі підтримки його? Генеральна прокуратура – це його кишенькові солдатики. На чолі з Зауром Рауфовичем Ісмаїловим, який відсидівся в Харкові. Його заступник, який повідомив, що Геннадій покінчив життя самогубством, боячись за своє життя – він був проти нас… Він в АТО служив. Ці люди зараз наводять лад у республіці. Ми розуміємо, який порядок вони наводять”, – заявив Карякін про Плотницького і його оточення.

“На сьогоднішній день підприємці залякані. Їх дійсно обклали даниною. Прокуратура обклала всіх даниною і варто тільки здогадуватися, куди йдуть всі гроші”, – сказав він.

“Ось-ось, я про це ж регулярно пишу. Тільки от яка історія виходить. Поки Карякін знаходив спільну мову з Плотницьким, він чомусь мовчав. Нічого не говорив ні про яку данину. А як виперли його зі злодійської республіки, так відразу ж став Карякін зі мною погоджуватися і покриви зривати. Дивно, правда?” – зазначив Казанський.

“Далі взагалі шикарна фраза: “Здавалося б люди повинні піднятися в єдиному пориві і змістити його (Плотницького). Але якщо сьогодні вони це зроблять, то ми дамо привід Україні сказати про те, що ми тут не можемо самі розібратися”, – додав журналіст.

“Аааааахахаха, тобто, типу, зараз немає підстав так сказати? Ну подумаєш, Гену Ципкалова перетворили на відбивну котлету. Подумаєш, постійно розборки, віджимання, вбивства. Хіба ж це привід говорити про те, що в Луганську бушує пекло канібалів?” – пожартував Казанський.

Зазначається, що Карякін також дав цікавий коментар з приводу “зливу” запису допиту Ципкалова “прокуратурою ЛНР”.

На цьому записі Ципкалов стверджує, що керували “переворотом в ЛНР” люди з адміністрації президента Росії.

Карякін достовірність запису підтверджує, але стверджує, що такі свідчення Ципкалов дав під тортурами, а сам запис злили “українські агенти” Заура Ісмаїлова спеціально, щоб нашкодити Росії.

“Зате далі в цьому хаосі проскакує дуже корисне визнання Карякіна: “Російська Федерація поставила Плотницького на цей пост. Невже вона не може зняти людини простішим способом? Навіщо якийсь переворот? Це ще раз підтверджує, що в людини (Плотницького) параноя, і вона намагається хоч якось виправдати свої дії перед народом”, – цитує Карякіна Казаснький.

“Ага, значить, все-таки не громадянська війна. Значить, все-таки Російська Федерація. Ну що ж, так і запишемо. В цілому смішне відео. Рекомендую подивитися для загального розвитку. Як же все-таки пощастило людям у Харкові, Запоріжжі та Одесі, що їх усе це криваве безумство обійшло стороною. Ось вам Новоросія в усій красі – жменька виродків, які втопили в крові Донбас, пожирають один одного через гроші і владу. А навколо злидні й убозтво розореного Луганська “, – резюмував журналіст.

Як відомо, колишній власник магазину в Стаханові Олексій Карякін із 18 травня 2014 року до 25 березня 2016 року у терористичній організації “ЛНР” обіймав посаду “голова Народної ради Луганської народної республіки”.  Так звана “НР ЛНР” звільнив Карякіна з посади голови за поданням депутатів. 21 вересня його оголосила в розшук так звана “генпрокуратура ЛНР” в зв’язку зі “спробою державного перевороту”.

Читайте також:
До спроби перевороту в “ЛНР” причетний помічник Путіна Сурков, – “ІС”. АУДІОЗАПИС

Washington Post звітує про “зачистку” в лавах “ЛНР”

Павуки в банці “ЛНР”: окопна війна погано позначається на довголітті окупантів-контрабандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна