Справа збитого Іл-76: до суду спрямовано заочний обвинувальний акт щодо Плотницького

 

Прокуратура Дніпропетровської області затвердила та спрямувала до суду обвинувальний акт відносно голови терористичної організації “ЛНР” Ігоря Плотницького та двох комбатів-бойовиків – Андрія Патрушева та Олександра Гурєєва у справі збитого українського літака Іл-76.
Дії вказаних осіб кваліфіковано як терористичний акт (ч. 3 ст. 258 КК України), нагадує прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

“Так, голова терористичної організації «ЛНР» І. Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», разом з А. Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Витязь» О. Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака Іл-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорт Луганська.
Трагедія сталася у червні 2014 року”, – зазначають у прокуратурі.

Як повідомляла “Новинарня“, в липні 2016 року вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину. Оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, паралельно в Павлограді Дніпропетровської області за службове недбальство в цій самій справі судять генерал-майора ЗС України Назарова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна