Підбито підсумки виборів до ОТГ. ІНФОГРАФІКА

 

Комітет виборців України підсумував кількість голосів виборців, які були віддані за кандидатів від політичних партій на виборах до міських об’єднаних територіальних громад 29 жовтня.

Про це повідомляє сайт ГО КВУ.

БПП “Солідарність” – за кандидатів від партії проголосували 34 065 виборців;
ВО “Батьківщина” – 32 014;
Аграрна партія України – 21 994;
“Наш край” – 9 996;
“Об’єднання “Самопоміч” – 7 713;
“УКРОП” – 7 086.

На виборах до міських рад ОТГ кандидати могли висуватися лише від місцевих організацій політичних партій, самовисування не передбачено. Тому виборці брали до уваги не лише особисті якості чи програму кандидата, а й враховували його партійну приналежність, зазначають у Комітеті.

Кандидатів від БПП “Солідарність” підтримали майже рівномірно в усіх областях, де відбувалися вибори в міських ОТГ. Схожа ситуація у ВО “Батьківщина”. Натомість Аграрна партія України, “Наш край”, “Самопоміч” та “УКРОП” практично не отримали голосів виборців у близько третині областей.

Загалом у міських ОТГ, де відбувалися вибори 29 жовтня, проживає 356 тис. виборців.
На виборах 29 жовтня у міських ОТГ обиралися 674 депутатів міських рад.

Також КВУ провів паралельний підрахунок голосів щодо кандидатів на посади голів ОТГ.

Відповідно до нього найбільше місць серед партій отримав БПП “Солідарність” – 60 кандидатів від цієї партії перемогли, ВО “Батьківщина” – 13, Аграрна партія України – 5, “Наш край” – 5, “За конкретні справи” – 3, “УКРОП” – 1, Радикальна партія Олега Ляшка – 1, “Сила людей” – 1.

Раніше підсумки виборів загалом підбила партія влади – “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

“За остаточними даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 29 жовтня 2017 року, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями Партії «БПП «Солідарність» та кандидати, яких підтримувала партія «БПП «Солідарність»”, – повідомила прес-служба партії.

Загалом перемогу отримують 114 кандидатів від партії БПП «Солідарність». З них 71 кандидат висувалися партійними організаціями або є членами партії. А також 43 кандидат-самовисуванець за підтримки партії, з якими безпосередньо працювали партійні осередки і штаби на місцях.

Найбільше громад кандидати від БПП «Солідарність» очолять у Дніпропетровській області – 18, Волинській області – 14, Черкаській – 7, Вінницькій – 7, Харківській – 7, Івано-Франківській – 7, Львівській – 7.

Представники БПП «Солідарність» перемогли у переважній більшості регіонів. Зокрема, у Харківській та Тернопільській областях у всіх ОТГ, де відбувались перші вибори, перемогли кандидати від партії Порошенка.

p2

p3

ВИБОРИ У МІСЬКИХ ОТГ. У міських ОТГ, де голосування відбувалося відповідно до закону за партійними списками, партія «БПП «Солідарність» отримала 130 мандатів із 674, що складає майже 20%. Це найкращий результат серед усіх політичних сил. Результати виборів у міських ОТГ є показником електоральної підтримки партії.

Інші партії: “Батьківщина” – 17,8%; Аграрна партія – 11%, Радикальна партія – 8%, “Наш край” – 4,9%, “Опозиційний блок” 5,5%, ВО “Свобода” – 5,2%, “Самопоміч” – 4,2%, УКРОП – 3,9%.
Вперше у виборах взяла участь партія «Рух нових сил», яка отримала 2 мандати, що складає 0,3%, зазначають у БПП.

p4

 

p5

ВИБОРИ ДЕПУТАТІВ ОТГ. Загалом на виборах 29 жовтня партія «БПП «Солідарність» посіла перше місце за кількістю депутатських мандатів серед політичних сил, отримавши 893 мандати, і поступилася лише самовисуванцям, які отримали 1124 мандати.

Читайте також:
За фактом дня виборів до ОТГ поліція порушила 10 справ.
БПП заявляє про перемогу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна