За фактом дня виборів до ОТГ поліція порушила 10 справ. БПП заявляє про перемогу

 

Поліція відкрила десять кримінальних проваджень упродовж дня виборів в об’єднаних територіальних громадах, з них чотири – за фактом підкупу виборців.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції ввечері 29 жовтня.

“В рамках виборчого процесу до органів Нацполіції надійшло 207 повідомлень про різні події, з яких 136 – у день проведення виборів. Переважна більшість повідомлень була пов’язана з порушенням ведення передвиборної агітації та підкупом виборців”, – ідеться у зведенні НП.

За отриманими фактами проводиться перевірка.

“Відомості стосовно 10 фактів внесені до ЄРДР, з них 4 – за фактами підкупу виборців, ще по 2 – за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів, а також умисного знищення або пошкодження майна”, – повідомили в поліції.

Також зафіксовано по одному факту спричинення легких тілесних ушкоджень і перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Раніше стало відомо, що у Дніпропетровській області під час охорони публічної безпеки на виборах до ОТГ на виборчій дільниці в селі Майське Синельниківського району постраждало двоє співробітників поліції.
Близько 18:30 на цю дільницю зайшло 15-20 невідомих осіб, які побили у приміщенні вікна та пошкодили майно.  Після цього зловмисники кинули димові шашки та зникли на семи автомобілях. Під час нападу тілесні ушкодження дістали двоє працівників поліції. По області було оголошено план “Перехоплення”.
За цей напад поліція затримала 24 особи, повідомляє сайт відомства. Під час огляду їх автомобілів поліцейські виявили велику кількість зброї.
Дії затриманих кваліфіковано за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).
За вчинення цього кримінального правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 12 років. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
По всій Україні – вибори в 202 об’єднаних тергромадах:
клони, підвезення, снігопади

У Блоці Петра Порошенка “Солідарність” заявили про свою перемогу на виборах в ОТГ, які відбувалися сьогодні в 201 об’єднаній територіальній громаді 29 жовтня. Як повідомила прес-служба БПП, за результатами екзит-полів, проведених партійними штабами, більше 40% переможців на посади голів ОТГ – висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки цієї політичної сили.

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що вибори до ОТГ проходили з порушеннями та підкупом, фальсифікаціями і залученням адмінресурсу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна