Київська поліція перейшла на посилений режим

 

Поліція Києва й області з 31 жовтня перейшла на посилений режим несення служби через небезпеку терактів.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Відповідний наказ віддав голова НПУ Сергій Князєв.

Згідно з повідомленням, таке рішення пов’язане із вчиненням “на території Київщини низки тяжких злочинів з використанням зброї та вибухівки”.

“Тому прошу з розумінням поставитися до збільшення присутності поліцейських на вулицях, вокзалах, в аеропортах, на в’їздах-виїздах з Києва та області, у місцях масового перебування людей”, – заявив Князєв.

За його словами, ці профілактичні заходи спрямовані на стабілізацію криміногенної ситуації – протидію злочинним організаціям та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї.

Зокрема, на вулицях збільшено кількість нарядів поліції, до складу яких увійшли патрульні, кінологи, оперативники та інші поліцейські.

Речник НПУ Ярослав Тракало підтвердив, причинами вжиття таких заходів стали вибух у Києві 25 жовтня, під час якого загинули двоє людей та троє отримали поранення, серед яких нардеп Ігор Мосійчук, а також розстріл авто з бійцем батальйону “Київ-2” Аміною Окуєвою 30 жовтня.
За його словами, до патрулювання вулиць та автошляхів будуть залучені всі підрозділи поліції та Нацгвардії.

Як відомо, 31 жовтня секретар РНБО Олександр Турчинов доручив посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим в Україні через терористичні акти та вбивство Аміни Окуєвої.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна