Внаслідок замаху загинула Аміна Окуєва, Осмаєв поранений

 

У Київській області було скоєно замах на прес-секретаря батальйону ім. Джохара Дудаєва, громадську активістку й учасницю АТО Аміну Окуєву. У результаті обстрілу автомобіля Окуєва загинула, а її чоловік Адам Осмаєв був поранений.

“Тільки що зупинилося серце патріота України Аміни Окуєвої. Її автомобіль був обстріляний з кущів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула. Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити”, – написав у “Фейсбуці” радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

Він додав, що після замаху розмовляв з Осмаєвим по телефону.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи поліції. Туди виїхав голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Як зазначається у “Фейсбук”-спільноті “Київ оперативний“, убивство було скоєне сьогодні, 30 жовтня, близько 20:30. Загідно з повідомленням, нападників було двоє, вони розстріляли автомобіль з Окуєвою та Осмаєвим з автоматичної зброї.

У Києві та області введено оперативний план-перехоплення “Сирена”.

Нещодавно поранений у результаті теракту народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, помічницею якого значилася Окуєва, написав, що її було вбито пострілом у голову.

Він зазначив, що напередодні списувався з Окуєвою і домовлявся з нею про зустріч. “Аміна до мене не доїхала…”, – написав Мосійчук.

Це вже не перший замах на Окуєву та Осмаєва. Як повідомляла “Новинарня“, вдень 1 червня на Подолі в Києві відбулася перестрілка, в результаті якої чеченець Адам Осмаєв, якого в РФ звинувачують у підготовці замаху на президента Путіна, отримав два поранення.

Аміна Окуєва, яка була поруч із чоловіком, не розгубилася і зробила чотири постріли у нападника
За словами Антона Геращенка, стріляв в Осмаєва чоловік із вочевидь фальшивим українським паспортом на ім’я Дакар Олександр Венусович.

За попередньою інформацією, нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама – тоді Аміна вистрелила у відповідь.

За даними ЗМІ, людина, яка намагалася застрелити Осмаєва, є кілером із прізвиськом “Дінго”, який вбив охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова.
Нападнику на добровольців оголошено підозру.
Тоді Окуєва вважала, що напад на Осмаєва здійснив досвідчений кілер, якого готували в ФСБ або ГРУ РФ.

Уродженка Одеса, активістка Майдану Аміна Окуєва – з лютого 2017 року заступник комбата в батальйоні Дудаєва. Вона отримала нагородний пістолет від глави МВС Арсена Авакова службу в добровольчому батальйоні “Київ-2” ще 2014 року.
У 2015-2017 роках – прес-офіцер полку особливого призначення “Київ” Національної поліції України.

Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону “Київ-2”. Це вже не перший раз, коли на Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва вчиняли напад. Як відомо, 1 червня 2017 року у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва.

Адам Осмаєв (нар. 2 травня 1981, Грозний) — чеченський військовик, майор збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія. 2012 року був звинувачений у спробі замаху на президента Росії Володимира Путіна.
У лютому 2015 року під час війни на сході України очолив Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва (після загибелі в Дебальцевому комбата Іси Мунаєва).

Читайте також:

Хто стріляв? Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами і контактами у Шустера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна