Після зустрічі Волкера й Суркова бої на Донбасі поновилися: вечірні міномети Трьохізбенки і Талаківки

 

За минулу добу, 7 жовтня, незаконні збройні формування на Сході 19 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Під час 11 обстрілів, коли виникала загроза життю наших бійців, сили АТО жорстко відповідали ворогу. Унаслідок бойових дій один український воїн отримав поранення.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

“Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО загострилась. Якщо вдень кількість ворожих вогневих провокацій була мінімальною, то після 18-ї години російсько-окупаційні угруповання збільшили бойову активність на усіх напрямках”, – зазначає прес-центр штабу.

Донецький напрямок. Після спокійного початку доби вдень бойовики з різних видів гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли позиції ЗСУ в районі Пісків та Авдіївської промзони.
Увечері противник декілька годин із різних видів гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бив по наших захисниках на південно-східних околицях Авдіївки. Також під ворожим вогнем опинились укріплення українських військ біля Майорська і Зайцевого.
Військовослужбовець сил АТО отримав поранення близько 19-ї години в результаті гранатометного обстрілу нашого опорного пункту неподалік села Піски, що поруч із Донецьким аеропортом.

На Приморському напрямку окупанти близько опівдня відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької по укріпленнях сил АТО неподалік Водяного. Наші бійці вогнем на ураження швидко припинили активність противника.
Надалі проросійські найманці з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали наші позиції на підступах до Водяного, Гнутового, Старогнатівки. А близько 21-ї години застосували важку зброю – випустили п’ять мін калібру 82 мм неподалік Талаківки.

Збільшилась кількість ворожих провокацій і на Луганському напрямку, який у попередні декілька днів був відносно спокійним. Так, ввечері бойовики двічі з різних видів гранатометів обстріляли українські опорні пункти біля Трьохізбенки. А близько 23-ї години там само застосували і 82-міліметровий міномет. Крім того, наприкінці доби ворог двічі з гранатометів відкривав вогонь поблизу Кримського. 

Також у штабі заявляли, що 7 жовтня проросійські найманці “вкотре вдались до цинічної брехні”.

“Російські представники у Спільному центрі координації і контролю питань припинення вогню звинуватили українських військових у обстрілах з важкого озброєння ворожих позицій поблизу Донецька (район “Вольво-центру”), Жаб’ячого, Мінерального, Яковлівки та деяких інших населених пунктів. Нібито вогонь з танка, мінометів калібру 82 мм, ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з боку ЗСУ вівся з напрямку населених пунктів Піски, Авдіївка, Лобачеве, Лопаскине та Вентствол.
Прес-центр штабу АТО вкотре наголошує: військовослужбовці сил АТО суворо дотримуються мирних домовленостей і першими ніколи вогонь у бік ворога не відкривають. Водночас, ми залишаємо за собою право на адекватну відповідь ворогу у разі агресивних або наступальних дій протиборчої сторони”, – ішлося у зведеннях у суботу, 7 жовтня.

Нагадаємо, відносне затишшя в бойових діях пов’язували із зустріччю з питань Донбасу спецпредставника Держдепу США Волкера та кремлівського куратора ОРДЛО Суркова.

 

Читайте про попередню добу:
Напередодні зустрічі Волкера і Суркова:
на Донбасі менше десятка обстрілів, один поранений. КАРТА АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна