З вини бойовиків цивільні на КПВВ “Майорськ” опинилися під вогнем, – штаб АТО

 

Минулої доби, 20 вересня, з вини бойовиків “ДНР” стався інцидент, що загрожував цивільним особам на контрольному пункті в’їзду-виїзду “Майорськ” на Донеччині.
Про це ідеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

“Окупанти вкотре продемонстрували своє ставлення до цивільного населення. Знаючи, що КПВВ “Майорськ” завершує роботу із пропуску громадян о 18.30, бойовики в черговий раз здійснили провокацію, випустивши близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту пропуску. Отже, люди, що намагалися в’їхати на підконтрольну Україні територію, стали заручниками ситуації. У той же час, бойовики відкрили вогонь по наших позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогню та були змушені тікати і шукати прихистку на позиціях українських військових”, – розповів речник штабу АТО.

“Про цю провокацію негайно було проінформовано СЦКК та наглядову місію ОБСЄ. Та, незважаючи на те, що бойовики повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ “Майорськ”, вже через п’ять хвилин з боку противника знову розпочався обстріл.  Українські військові евакуювали цивільних осіб у більш безпечне місце та продовж ночі забезпечили їх охорону”, – сказано в повідомленні.

“Ця чергова провокація яскраво демонструє, що бойовики нехтують безпекою та життям цивільних осіб та цинічно порушують перемир’я”, – наголосили у штабі.

Як відомо, цього ж дня, 20 вересня, президент Петро Порошенко виступав на Генасамблеї ООН з ініціативами щодо введення миротворців на Донбас.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна