ЄС не визнає вибори російського “губернатора Севастополя”

 

Євросоюз не визнає вибори “губернатора” в окупованому Росією Севастополі.
Про це з посиланням на речницю Європейської служби зовнішньої дії Майю Косьянчич повідомляє УНІАН.

“Європейський Союз залишається відданим своїй політиці невизнання [анексії Криму РФ], до якої входять обмежувальні заходи. ЄС не визнає проведення Російською Федерацією на Кримському півострові виборів, а також обраних місцевих чи національних представників”, – заявила вона.

Косьянчич підкреслила, що Євросоюз, як і раніше, є відданим суверенітету та територіальній цілісності України.

“Європейський Союз знову заявляє, що не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”, – констатувала речниця.

Як повідомляла “Новинарня“, вибори підконтрольного РФ “губернатора Севастополя” відбудуться в неділю, 10 вересня. На них зареєструвалися п’ять кандидатів на чолі з безумовним фаворитом – представником “Єдиної Росії” Дмитром Овсянниковим.
Про невизнання цих виборів ЄС просили в представництві України.

Рік тому, 18 вересня, в окупованому Криму відбулися вибори до Державної думи РФ, які також не були визнані міжнародною спільнотою. Шість обраних до Думи “депутатів” у листопаді того ж року ЄС заніс до санкційних списків із застосуванням замороження активів та заборони на в’їзд.

Читайте також:
Верховна Рада прийняла звернення, що критикує звіт БДІЛП ОБСЄ
про вибори до Держдуми РФ у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна