ЄС оприлюднив рішення про введення санкцій проти Росії через вибори в Криму

 

Євросоюз оприлюднив у своєму Офіційному журналі рішення щодо санкцій за результатами організованих Росією незаконних виборів в окупованому Криму.

“З огляду на організацію Російською Федерацією виборів до Держдуми у незаконно анексованому Криму і Севастополі Рада вважає, що шість осіб мають бути додані до переліку осіб і компаній, відносно яких діють обмежувальні заходи”, – йдеться в документі.

Міністри економіки і фінансів країн-членів Європейського союзу раніше ухвалили розширений список російських діячів в окупованому Росією українському Криму, яких стосуватимуться санкції ЄС.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, йдеться про шість осіб з окупованого Криму, яких Росія вважає обраними там депутатами своєї Державної думи, нижньої палати парламенту.

Рада ЄС у форматі економічних і фінансових питань ухвалила нові позиції в цьому списку, щодо яких запровадять обмежувальні заходи у зв’язку з діями, пов’язаними з підривом територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України, повідомив Петер Кажимір, міністр фінансів Словаччини, яка нині головує в Раді Євросоюзу.

Загалом у Криму і місті Севастополі, які під російською окупацією адмініструються окремо, Москва вважає обраними до Державної думи Росії вісім осіб: чотирьох в одномандатних округах (трьох на території Автономної Республіки Крим і одного в Севастополі) і так само чотирьох за партійним списком прокремлівської партії «Єдина Росія». Двоє з них уже перебувають у санкційному списку, шість додали нині.

Європейський Союз, як і більша частина світу, не визнає результатів “виборів до Держдуми Росії” на території українських Криму і Севастополя, як не визнає і претензій Росії на володіння окупованим Кримом.

Читайте також:
Порошенко у Словенії відкрив пам’ятник Сковороді та схилив на бік України щодо санкцій проти РФ

У Держдумі РФ заявили про прорив санкційної блокади між окупованим Кримом та Туреччиною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна