У Держдумі РФ заявили про прорив санкційної блокади між окупованим Кримом та Туреччиною

 

Туреччина приймає прямий пором з окупованого Росією Севастополя в Зонгулдаку, незважаючи на офіційне невизнання Криму територією Росії. Про це написав “депутат” Держдуми від окупованого Криму Руслан Бальбек у “Фейсбуці“, інформує “Новинарня“.

“З березня 2014 року Туреччина офіційно не визнає Крим російською територією, тут збиралися працювати турецькі бізнесмени, сюди йшли поставки турецьких товарів, але люди це робили на свій страх і ризик. Жодного схвалення чи дозволу від офіційної Анкари у них не було, і до сьогодні уряд Туреччини не визнає Крим частиною Російської Федерації. Дуже шкода, звичайно, але це факт”, – написав він.

Крім того “депутат” розповів, що до листопада 2015 року пором “Варяг” виходив з Севастополя, йшов в Новоросійськ, де оформлялися відповідні суднові документи і тільки після цього він йшов в порт, тому що документацію, заповнену в Криму, турецька сторона не брала, вважаючи півострів санкційною зоною. У листопаді 2016 року пором “Варяг” здійснив перший рейс безпосередньо з Севастополя в Зонгулдак з документами, оформленими в Криму, – турецька сторона прийняла їх і забезпечила весь необхідний портовий сервіс.

“Що ж це, як не прорив санкційної блокаді? Турецький чиновник бере на оформлення документи, заповнені в Криму (територію, яку не визнає його уряд), оформляє вантаж, бажає щасливої дороги, а місцеве видання ще й пише статтю про те, як вони раді прибуттю кримського судна – хіба це не доказ того, що кримсько-турецька ділянка санкційної оборони проламано? Так, у Стамбулі на це закривають очі, не роблять жодних заяв, офіційно дистанціюються від Криму. Тим не менш держслужбовці Туреччині працюють з кримською компанією, приймають документи, заповнені в Криму. І все це відбувається під радісні статті турецької преси”, – написав Бальбек.

Читайте також:
Туреччина не визнає результати виборів до Держдуми РФ у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна