Макрон підготував пропозиції щодо реформування ЄС

 

Президент Франції Еммануель Макрон після німецьких виборів 24 вересня буде готовий озвучити пропозиції Парижа щодо подальшого розвитку Євросоюзу.
Про це французький лідер заявив у вівторок, 29 серпня, в Єлисейському палаці на традиційній щорічній зустрічі з послами Франції за кордоном, передає DW.

За словами глави Французької держави, мова не йде про перегляд договорів ЄС, в яких викладаються конституційні засади Європейського Союзу.
Париж працює над “конкретними” ініціативами приблизно в десяти тематичних областях з тим, щоб пробудити у країн Європи нові “амбіції” і зробити європейське співтовариство знову привабливим в очах його жителів, зазначив Макрон.

За його словами, насамперед нові заходи будуть спрямовані на зміцнення економічного та валютного союзу, гармонізацію соціальної та фіскальної політики в державах-членах ЄС, вироблення спільної оборонної стратегії, спільного курсу щодо біженців та підходів до питань зміни клімату й енергетики, зазначив французький лідер.

Читайте також:
На ювілейному саміті в Римі лідери 27 держав Євросоюзу
підписали декларацію про майбутнє ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна